Coni yazdı haber oldu biz yazdık görmediler

Coni yazdı haber oldu biz yazdık görmediler
Haber Tarihi : 22 Kasım 2015 09:53:06
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Yeni Söz'ün 6 Kasım'da manşetten duyurduğu 'FETÖ himmet paralarını Hillary Clinton'a kaptırdı' başlıklı haberini ulusal basın 15 gün sonra duyurdu.

Yeni Söz'ün 6 Kasım'da manşetten duyurduğu “FETÖ' himmet paralarını Hillary Clinton'a kaptırdı” haberini Türk medyası 15 sonra görebildi. Biz yazınca kıskançlık krizine girip sitelerine bile alamayan medyamız, Conilerin USA TODAY'ı yazınca manşete çekiyor. Pek çok manşetimizde olduğu üzere 6 Kasım tarihli özel haberimizin 21 Kasım'da ulusal medyada yer alması Türkiye'nin en genç gazetelerinden olan Yeni Söz'ün farkını gözler önüne seriyor.

Sözde ‘Amiral Gemi' haber böyle olur

MilletTürk basınının sözde amiral gemisi olarak kendisi pazarlayan Hürriyet, terör örgütü FETÖ'nün Amerika'daki siyasi kampanyalar için ‘himmet' paralarını aktardığı haberini günler sonra okurlarına servis edebildi. Okurlarına en yeni haberleri en kısa sürede aktardığını iddia eden gazeteler bir kez daha sınıfta kaldı.

İlla Coni mi yazmalı?

FETÖ'nün, ABD'li Senatörlere seçim dönemlerinde yaptıkları bağışları haberini Yeni Söz'den okuyan Türk medyası, haftalar sonra okuyucusuna haberin detaylarını paylaşabildi. Türkiye basının söz konusu haberi USA TODAY'den iktibas yaparak duyurması bülten ve ajans gazeteciliğinin geldiği durumu göstermesi bakımında önemli bir örnek olarak değerlendirildi.

USA TODAY gölgesine sığındılar

AksamGazetecilikte geç kalmış olmanın mahcubiyetini US Today gazetesinin gölgesine sığının Türkiye medyası, Yeni Söz gazetesini ismini kullanmaktan imtina etmenin ayıbını yaşıyor.

Yeni Söz gazetesi günler önce gündemi belirleyerek FETÖ'nün Amerikalı senatörlere başılar yaptığını duyurmasına gözlerini kapatan sözüm ona ulusal basın, haberi USA TODAY imzasıyla duyurdu.

Hürriyet, Milliyet, Sabah, Millet, Akşam, Star, Vahdet, Yeni Akit ve Yeni Mesaj gibi gazeteler haftalar sonra gazetemizin gündeme taşıdığı haberi görebildi.

Biz ilk gün gizli servis dedik medyamız yeni fark etti

 Paris saldırısının ertesinde çıkan gazetelerin sadece ölenlerin sayısı ile meşgulken Yeni Söz, “Paris saldırısında hedef Türkiye, olağan şüpheli MOSSAD' manşetini atmıştı. Üç gün önce ise “Paris saldırısının meyvelerini İsrail topluyor” manşetini attık. Dün Star gazetesi ‘Paris katliamı gizli servis işi' başlığıyla çıkarken ekrandaki bazı yorumcularda manşetimizden söz etmeden dün benzer yorumlar yaptılar.

Dünya ve Türkiye gündemini okuyucuların en kısa sürede servis eden Yeni Söz gazetesini diğer ulusal gazeteler takip ediliyor. Paris'te yaşanan Charlie Hebdo saldırısından bu yana Fransa'dan Filistin topraklarına 6 bin Yahudi göç ettiğinin detaylarına haberlerinde yere vermişti.

Star-Paris

FETÖ HİMMET PARALARINI CLİNTON'A KAPTIRDI

6 kasm