VF kat sol
VF kat sağ

Cuma'dan Cumhurbaşkanına teşekkür mektubu

Cuma'dan Cumhurbaşkanına teşekkür mektubu
Haber Tarihi : 02 Nisan 2016 11:42:38
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Ülkesindeki savaştan kaçarak ailesiyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli Cuma, Türk vatandaşlığına geçmesinin ardından bu konuda talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür mektubu gönderdi.

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli Ravdanur Cuma, Türk vatandaşlığına geçmesinin ardından bu konuda talimat veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür mektubu yazdı.

İç savaş nedeniyle 5 yıl önce Suriye'yi terk etmek zorunda kalan ve Türkiye'ye sığınan 21 yaşındaki Cuma, Bakanlar Kurulu kararıyla Türk vatandaşı oldu.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliğine kavuşmanın sevincini yaşayan Cuma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Siyaset Bilimi Uluslararası İlişkiler Bölümü 2'inci sınıf öğrencisi olduğunu söyledi.

Türkiye'yi çok sevdiğini dile getiren Cuma, şöyle devam etti:

"Türkiye, yaklaşık 2,5 milyon Suriyeliye kucak açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok seviyorum. Kendisiyle hep görüşme hayali kuruyordum. Türkiye'ye geldiğim günden beri Erdoğan ile görüşmek istiyordum. Görüşmek için mektup bile gönderdim. 3 yıl sonra hayalim gerçek oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki külliyesinde beni kabul etti. Çok mutlu oldum."

"Kimliğimi sabaha kadar yastığımın altında sakladım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatının ardından Bakanlar Kurulu kararı ile Türk vatandaşlığına geçtiğini anımsatan Cuma, şunları söyledi:

"Kilis'te bana kimliğim takdim edildi. Artık bundan sonra iki devletin evladıyım. Ferdi olarak Suriye vatandaşıyım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne çok faydalı bir insan olacağıma söz veriyorum. Desteklerini benden esirgemeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a da ayrıca teşekkür ediyorum."

"Teşekkür mektubu gönderdim"

Türk vatandaşlığına geçmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür mektubu yazdığını aktaran Cuma, şunları kaydetti:

"Kendi kalemimle hissettiklerimi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdım. Mektubumda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a görüşme talebimi gerçekleştirdikleri için teşekkür ettim. Beni Türk vatandaşı olarak kabul ettikleri için Cumhurbaşkanlığına teşekkür ederim. Mektubumda da bir Türk vatandaşı olarak hem Türkiye'ye hem de vatanım Suriye'ye faydalı bir insan olacağıma dair sözler verdim."