Cumhuriyet TSK'nın başsağlığını hazmedemedi

Cumhuriyet TSK'nın başsağlığını hazmedemedi
Haber Tarihi : 05 Ocak 2016 12:22:17
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Genelkurmay Başkanlığı’nın Medine’de Hakk’a yürüyen Gazeteci Hasan Karakaya’nın vefatına ilişkin taziyesi, paralel örgüte uşaklık yapan medyayı ve hendekçileri gerdi.  Cumhuriyet Gazetesi taziye mesajını hazmedemedi.

Cüneyt Arcayürek, Çetin Altan gibi birçok yazarının vefatından sonra Genelkurmay'ın yayınladığı taziyeleri görmezden gelen ikiyüzlü Cumhuriyet, karargâhın Karakaya taziyesini sindiremedi.

Vatana ihanet suçlamasıyla tutuklanan Can Dündar'ın genel yayın yönetmenliğini yaptığı Cumhuriyet, Türkiye'nin bölünmesini amaçlayan hendekçileri savunmaktan geri adım atmayan marjinal sol örgütlerin yayın organı Birgün ve Sol Gazetesi, Medine'de Hakk'a yürüyen Yeni Akit Genel Koordinatörü Hasan Karakaya'ya ilişkin Genelkurmay taziyesini bir türlü kabullenemedi. Cumhuriyet birinci sayfasından taziye ile ilgili “Tartışılan başsağlığı” şeklinde bir tepki haberi yayınlarken, bölücülerin hendek projesinde kullanılan Birgün ise, seviyesizlik çıtasını daha da yükselterek, “Hasan Karakaya'nın taziyeleri iktidara yaranmak için” ifadelerini kullandı.

 

Oysa Genelkurmay Başkanlığı'nın düşünce ve haber sektörüne hizmet vermiş önemli kalemlerin vefatlarında taziye yayınladığı bilinen bir gerçek. Karakaya'ya yönelik taziyeyi sindiremeyen Cumhuriyet gazetesinin ölen yazarları için karargah defalarca taziye yayınlamıştı. 28 Ekim 2015'te Cumhuriyet, Çetin Altan'ın ölümü ile ilgili Genelkurmay'ın taziye mesajı gönderdiğini belirten bir haber yayınlamıştı. Yine karargah Cumhuriyet yazarı Cüneyt Arcayürek, Milliyet gazetesi yazarı Hasan Pulur, Hürriyet gazetesi eski yöneticisi Erol Simavi,Mehmet Ali Birand gibi isimlerle ilgili başsağlığında bulunmuştu