VF kat sol
VF kat sağ

DAEŞ, AA muhabirini öldürdü

DAEŞ, AA muhabirini öldürdü
Haber Tarihi : 09 Ekim 2015 11:24:44
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Anadolu Ajansı Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla, DAEŞ tarafından düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybetti.

Anadolu Ajansı Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti.

Leyla, Halep kırsalındaki Hıreytan ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaşamını yitirdi. Saldırının meydana geldiği bölgedeki yerel kaynaklar bombalı eylemin terör örgütü DAEŞ tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi. 

Temmuz ayında Halep'in Cemiyet ez-Zehra bölgesindeki çatışmaları izlerken yüzünden yaralanan Leyla, tedavi için Türkiye'ye getirilmişti.

Leyla görevi boyunca Suriye'nin kuzeyindeki çatışmalara ilişkin çok sayıda fotoğraf ve görüntü kaydetmiş, çatışma altında yaşayan halkın sıkıntılarına ilişkin raporlar sunmuştu. 

Suriye iç savaşında çektiği çok sayıda fotoğraf dünyanın önde gelen basın yayın organlarınca yayınlanmış, en fazla beğenilen görseller kategorisinde yer almıştı. Leyla ayrıca geçen yıl Anadolu Ajansı'nda savaş muhabirliği eğitimi almıştı. 

 Halep'in kuzeyindeki Anadan ilçesinde dünyaya gelen Leyla (27) üniversite eğitimini bilgisayar teknisyenliği bölümünde tamamlamıştı.1 yıllık evli olan Leyla'nın eşinin hamile olduğu öğrenildi. 

CUMHURBAŞKANI'NDAN AA'YA TAZİYE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Ajansı (AA) Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla'nın bomba yüklü araçla düzenlenen DAEŞ saldırısında hayatını kaybetmesi dolayısıyla, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı'ya taziye telgrafı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, taziye telgrafında şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla'nın bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda vefat ettiğini derin bir teessürle öğrendim.

Bölgede doğru ve eksiksiz habercilik anlayışıyla fedakarca görev yapan Salih Mahmud Leyla, haberleri ve çektiği fotoğraflarla her zaman saygıyla yad edilecektir.

Merhuma Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, yakınlarına ve siz başta olmak üzere Anadolu Ajansı çalışanları ile basın dünyamıza başsağlığı diliyorum."