DAEŞ nasıl adam topluyor?

DAEŞ nasıl adam topluyor?
Haber Tarihi : 19 Ekim 2015 16:11:59
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Terör DAEŞ’in işsizlere 10 bin dolar vererek militan yaptığı iddia edildi. Militan kazandıran militanlarından 2 ila 10 bin dolar ödenmesi, titan saadet zincirine benzer bir yolun izlendiğini ortaya koyuyor.

Birleşmiş Milletler (BM) komisyonunun başkanı Elzbieta Karska Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında terör örgütü DAEŞ'in nasıl militan topladığını anlattı. Yeni militan sağlamak için DAEŞ'in bol para dağıttığı dile getiren Elzbieta Karska , DAEŞ'e bu paraları kim verdiğine ise değinmedi. Militan çekme konusunda sosyal medyanın çok iyi kullanıldığı belirten Karska, sosyal medyanın merkezi durumundaki ABD'den buna engel olup olması konusunda bir taleplerinin olup olmadığını söylemekten de kaçındı. 

2 ila 20 bin dolar para

Karska, "Yeni militanları Irak ya da Suriye'ye getirenlere 2 bin, 3 bin hatta 10 bin dolara kadar para ödülü verildiği haberlerini alıyoruz. Ödül miktarı getirilen kişinin kabiliyetlerine bağlı oluyor" dedi. BM yetkilisi sözlerine şöyle devam etti: "Eğer gelen kişi eğitimliyse, örneğin bilgisayar yazılımları gibi ya da doktorsa ödül artıyor." ABD, 2011 yılından bu yana Suriye'ye 100'ün üzerinde ülkeden 30 bini aşkın yabancı savaşçının gittiğini tahmin ediyor. Bu kişilerin bir kısmının yıllar içerisinde ya ülkelerine geri döndüğü ya da çatışmalarda öldürüldüğü tahmin ediliyor.