DATÜB Akdeniz, Olağan Genel Kurula ev sahipliği yaptı

DATÜB Akdeniz, Olağan Genel Kurula ev sahipliği yaptı
Haber Tarihi : 10 Aralık 2021 15:24:05
Son Güncelleme Tarihi : 10 Aralık 2021 20:59:16

DATÜB Türkiye Akdeniz Temsilciliği Dünya Ahıska Türkleri Birliği'nin 4. Olağan Genel Kurul Toplantısına ev sahipliği yaptı.

Öte yandan Genel Başkan Ziyatdin Kassanov oy birliğiyle yeniden genel başkan seçildi.

Genel Kurula, Türkiye, Kazakistan, ABD, Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna, Özbekistan, Rusya, Kırgızistan'dan yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

Güven tazeleyerek yeniden DATÜB Genel Başkanlığına seçilen Ziyatdin Kassanov, ''Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere birçok devlet adamı bizlere desteklerini ifade ettiler. Biz açılmayan kapıları açtık. Başta vatandaşlık ve oturum sorunu olmak üzere birçok soruna kalıcı çözümler ürettik. Buradan milletimiz için çalışan herkese teşekkürlerimi iletiyorum'' dedi. Kassanov ayrıca, ''Biz, milletimize devlet erkanı tarafından verilen değerin farkındayız. Gerekirse malımızı ve canımızı vatanımız için feda ederiz.'' değerlendirmesinde bulundu.

Genel Kurula online olarak katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise ''Ahıska Türkleri' ne olan desteğimiz devam edecek. Ahıska Türkleri'nin ne kadar vatansever ve ve ne kadar vefakar olduklarını biliyoruz. Yeniden Genel Başkan seçilen Ziyatdin Kassanov ve ekibine başarılar diliyorum" dedi. 

''SORUNLARA KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETTİK''

 ''Bugün Antalya'da önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz." diyen DATÜB Akdeniz Temsilciliği Başkanı İsmail Mamet "Dünya Ahıska Türkleri Akdeniz Temsilciliği olarak, milletimizin birbirleriyle olan iletişimini canlı tutmak için sosyal ve kültürel faaliyetlere önem vermekteyiz. Bu bağlamda tiyatrolar, milli ve kültürel nitelikte festivaller, yarışmalar, gösteriler, sergiler, anma geceleri ve benzeri toplumsal organizasyonlar düzenledik.'' diye konuştu. 

Geçtiğimiz 3 yıl içerisinde Ahıska Türkleri'nin eğitim, vatandaşlık ve oturum gibi sorunlarına kalıcı çözümler ürettiklerini belirten Mamet, ''Onlarca sosyal ve sportif faaliyete imza attık. Yeri geldi, hayatımızı alt üst eden pandemi sürecinde… Yeri geldi, Manavgat yangınında, temel ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle milletimizin yanında olduk. Bundan sonraki süreçte de Genel Başkanımızın ve Genel Merkezimizin izinde, milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz.'' diyerek sözlerini noktaladı.