Demeçleriyle Türkiye'nin, yayınlarıyla da terörün hamisi

Demeçleriyle Türkiye'nin, yayınlarıyla da terörün hamisi
Haber Tarihi : 07 Eylül 2015 08:08:48
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Aydın Doğan, gazete ve televizyonlara terörün yanında olmadıklarına ilişkin açıklama yapıp, sözde Türkiye sevdasını anlatırken kendisine ait basın kuruluşları ise terörün hamiliğini yapmaya devam ediyor.

7 Haziran seçimlerinde HDP'ye yüzde 10 barajını geçmesi için açık şekilde destek veren Doğan Grubu, artan terör olaylarından sonra ne yapacağını şaşırdı. PKK terörünün sivilleri de vurmaya başlaması üzerine Aydın Doğan, medya grubunun yöneticilerini Bodrum'da toplayarak, “Türkiye sevdası” üzerine bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Aydın Doğan'ın “Türkiye sevdamı kimseyle tartışmam” başlıklı konuşması grubun yayın organları Hürriyet, Posta gazeteleriyle Radikal'in internet sitesinde manşetten verildi. 

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, medya grubunun yöneticilerini Bodrum'da topladı. “Türkiye sevdası” üzerine bir açıklama yapan Doğan, terörü insanlık suçu olarak niteledi ancak gazete ve televizyonlarında neredeyse terör eylemlerini mazur gösterecek yayınların hala devam etmesi Doğan'ın samimiyetsizliğini gözler önüne serdi.

Dürüstlükten yoksun

Aydın Doğan, terörü  insanlık suçu  olarak vurguladı ancak gruba ait gazete ve televizyonlarda neredeyse terör eylemlerini mazur gösterecek yayınların hala devam etmesi Doğan'ın samimiyetsizliğini gözler önüne serdi. CNN Türk'teki  programlarda, açık açık PKK propagandası yapan HDP'li milletvekilleri ve terör örgütüne sempati besleyen akademisyenler sürekli boy gösterirken, Aslı Aydıntaşbaş, Levent Gültekin, İhsan Eliaçık gibi yorumcular, PKK ve DAEŞ terörünü  mazur gösterip,  devleti ve güvenlik güçlerini eleştiriyor.

HDP propagandası

Aydın Doğan,  Bodrum konuşmasında grubunun televizyonlarında,  “Davutoğlu'na 22 saat,  Kılıçdaroğlu ‘na 14.5 saat, Bahçeli ‘ye 8.5 saat ve Demirtaş'a 6.5 saat zaman ayrılmış” dedi ancak yapılan HDP propagandasından bahsetmedi. Ahmet Hakan'ın programında  Selahattin Demirtaş'a saz çaldırılarak yaptığı “Cici çocuk” reklamına da değinmedi. 

Doğan Grubu'na ait Posta gazetesi 28 Temmuz'da “Oy anam oy” başlıklı manşet haberinde terör örgütlerine yönelik operasyonların oy için yapıldığını savunmuştu.

Devlet suçlanıyor

DHKP-C'ye de terör örgütü diyemeyen ve Savcı Selim Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin fotoğrafları manşetine taşıyarak terörün propagandasını yapan Doğan Grubu'nda çalışan bazı isimlerin yayınlarda bariz bir şekilde terör örgütlerinin avukatlığını yapması da dikkati çekiyor.

Öte yandan Doğan Grubu'na ait Radikal gazetesi, terör eylemlerini örgüt ismi kullanılmadan ve olabildiğince yumuşatarak vermesiyle biliniyor. Hürriyet'te  FETÖ  ile yakın ilişkisi olduğunu saklamayan Eyüp Can, tepe görevlerde kalmaya devam ediyor.  Posta gazetesindeki terör manşetlerinde de sürekli olarak devletin ve güvenlik güçlerini suçlayan ifadeler kullanılıyor.