Demirtaş: Bize bağlı silahlı örgüt yok

Demirtaş: Bize bağlı silahlı örgüt yok
Haber Tarihi : 12 Haziran 2015 11:28:27
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Demirtaş: Bize bağlı silahlı örgüt yok

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş açıklama yaparak, HDP'ye bağlı silahlı bir örgüt olmadığını iddia etti.

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın iddiaları şöyle:

Devlet içinden destek almadan Suriye'den biri gelip burada ben miting yaparken bomba patlatamaz. Diyarbakır mitingindeki patlamanın sorumluları deşifre edilmeli. Hükümet bu iş bizimle bağlantılı değil diyorsa samimiyet bekliyoruz.

Bu saldırıdan hemen birkaç gün sonra HÜDA-PAR başkanı infaz ediliyor bunun ardından ise 4 mahalle sözcümüz katlediliyor.

Bir çok Hizbullah elemanı evlerinde silahlandırılmış durumda. Bir saldırı durumunda kim hangi kişiyi vuracak bu belirlenmiş durumda. Bu Hizbullah denilen çete biz provakasyona gelmedik diyorlarsa bunu kınarım. Ancak provokasyona geldik diyorlarsa çıkıp halktan özür dilemelliler.

Biz asla kimseyi hedef göstermedik. Bize bağlı silahlı örgüt de yoktur ve kimseyi de silahlandırıp evlerine göndermedik.

Ortada bir Kürt-Müslüman savaşı yok. Böyle bir saçmalık da yok. Ortada IŞİD ile halkın onurlu mücadelesi, savaşı var.

Bazı partiler başsağlığı dahi dilemedi. Üzüntü dahi belirtmediler. Acı paylaşmayan bundan mutluluk duymuştur.

Bize oy veren ya da vermeyen herkesle biz barış içinde yaşamak arzusu içindeyiz. Bu topraklarda herkesin siyaset yapma hakkı var. Biz ortak barışı yakalamak istiyoruz. Herkes tezgahı görsün ve dikkatli olsunlar. Kendilerini kimse kullandırmasın. Kullandırırsalar da bizde halkımızı kurbanlık koyun olarak kimsenin görmesine izin vermeyiz.

haber7