Demirtaş: Bodrum, Etiler ve Nişantaşlıları tehdit

Demirtaş: Bodrum, Etiler ve Nişantaşlıları tehdit
Haber Tarihi : 12 Eylül 2015 05:45:01
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Önceki gün sokağa çıkan MHP’lileri tehdit eden PKK'nın siyasi uzantısı HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dünde kendisine oy veren Nişantaşı, Etiler ve Bodrumluları da tehdit etti.

Cizre'de PKK'lı HDP'nin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

BODRUM CİZRE'YE UZAK DEĞİL

Demirtaş, 7 Haziran seçimlerinde PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye oylarını emanet olarak verenleri ve genellikle Etiler, Nişantaşı gibi semtler yaşayıp, yazını Bodrum'da geçiren dönmeler, panteist solcular ve ‘Beyaz Türkler'i de tehdit etti.

PKK'nın Cizre'de başlatmak isteyip de başaramadığı alçak isyana destek için bölgeye giden HDP'lilerin şovu da yarıda kaldı. Güvenlik güçlerinin PKK/KCK'lıların paramparça etmesine sinirlenen Demirtaş,  "Batı'da yaşayan kardeşim Cizre'ye karşı sussak, yollarda olmasak inanın ki bu ateş her tarafı yakar. Zannediyor musunuz ki Bodrum Cizre'ye çok uzak? Uzak değil. Her yer birbirine çok yakın. Cizre yanarken Bodrum'daki mutlu olabilir mi? Cizre yanarken İstanbul'daki, Edirne'deki sessiz kalırsa yarın kardeşlikten nasıl söz edecek?" diyerek tehdit etti.

Beyaz Türklerin Hürriyet, Cumhuriyet ve Sözcü'sü ise bu tehdit karşısında dut yemiş bülbüle döndüler.

BARIŞ ARAYIŞI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ "Hür ve kardeşçe yaşam konusunda ısrarlıyız. Şu esnaflarımızı yakanlara inanın barış nedir diye sorsanız, açıklayamazlar. Çünkü böyle bir dertleri olmadı. Çünkü hiçbir zaman özel TİM'leri tarafından köyleri basılmadı, çünkü hiçbir zaman bir gece evleri basılıp kaybedilmediler. İşkence tezgâhlarındaki uygulamaları görmediler, yaşatmadılar. Allah yaşatmasın. Bu halk bunu gördü ve barış diyor. Korktuğu için barış demiyor. Barışın önemini bildiği için barış diyor. Biz de barış arayışı gerçekleştiriyoruz