Demirtaş çark etti

Demirtaş çark etti
Haber Tarihi : 19 Haziran 2015 07:32:18
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Demirtaş çark etti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "AK Parti ile kesinlikle koalisyon yapmayız" dedi. Ardından hemen dil değiştirdi. "AK Parti ve CHP koalisyonuna dışardan destek verebiliriz" diyerek çark etti.

PKK, Paralel Yapı, Doğan Grubu ve CHP, 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin barajı geçmesi için harekete geçti. Kandil'deki ağabeyi Nurettin Demirtaş hakkında tek kelime edemeyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sempatik gösterildi. "Türkiye Partisi" sloganıyla yola çıkan HDP, aldığı destekle yüzde 10 barajını geçti. Sosyetiklerin adresi olan Bebek ve Nişantaşı'ndaki sandıklardan bile HDP çıkması, bir ilk olarak kayıtlara geçti. Sandıktan iktidar çıkmaması üzerine koalisyon senaryoları gündeme geldi.Gözlerin çevrildiği Demirtaş, her defasında dil değiştirdi. 7 Haziran akşamı kameraların karşısına çıkıp, "AK Parti ile kesinlikle koalisyon yapmayacağız" dedi. Daha sonra söylemlerini değiştirmekte gecikmedi.

"HERKESE KAPIMIZ AÇIK"

Demirtaş, 11 Haziran'da ise AK Parti ve CHP'nin sorumluluk üstlenerek ilkeler çerçevesinde uzlaşması gerektiğini ifade ederek, "Partimizin ilkelerine uygun görürsek öyle bir koalisyon çalışmasını kolaylaştırırız" dedi. Koalisyon çıkışlarının ardından yaklaşık 1 haftadır sırra kadem basan Demirtaş, dün ortaya çıktı. Son koalisyon düşüncesini ise "AK Parti ve CHP bizim ilkelerimizi de içine alacak bir koalisyon kurarsa biz dışarıdan destek sunarız" diye açıkladı. Her partiye kapılarının açık olduğunu vurguladı. Çelişkili beyanlarıyla ilgili "Hemen çark etti" yorumları yapıldı.

'KCK'DAN TALİMAT ALMIYORUZ'

PKK'nın Kandil'deki liderlerinden Murat Karayılan, HDP'yi, "Bu konuda 'Ben filan kesimle koalisyona girmem' türünden açıklama ve tutumlarda bana göre duygusallık vardır" diyerek eleştirdi. İsim vermeden Karayılan'ın bu açıklamalarına cevap veren Selahattin Demirtaş ise "Biz KCK'dan talimat almıyoruz. Partimiz kendi kurullarında kararlarını alır" diyerek Kandil'e posta koydu.

Takvim

 

Demirtaş çark etti

2794 kez okundu. Tarih: 19.06.2015 10:32:18

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram

Banner