Demirtaş'ın terörist kardeşi hırsızlıktan da hüküm giymiş

Demirtaş'ın terörist kardeşi hırsızlıktan da hüküm giymiş
Haber Tarihi : 28 May 2015 13:13:22
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Demirtaş'ın terörist kardeşi hırsızlıktan da hüküm giymiş

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın şu an dağda terörist olan kardeşi Nurettin Demirtaş'ın üniversite yıllarında kaldığı yurtta hırsızlık yaptığı ve ceza aldığı ortaya çıktı.

 HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın PKK'lı kardeşi Nurettin Demirtaş ile ilgili bir gerçek daha ortaya çıktı. Bir dönem kapatılan DTP'nin Genel Başkanlığını da yapan ve askerlik yapmamak için sahte evrak düzenlediği için tutuklanan Nurettin Demirtaş'ın Muğla Üniversitesi'nde öğrenci olduğu yıllarda kaldığı yurttan çarşafları çaldığı iddiasıyla "hırsızlık" suçundan yargılandığı ve ceza aldığı belirlendi.

YATAK VE ÇARŞAFLARI ÇALMIŞ "Örgüt üyeliği"nden 12 yıl hapis de yatan Demirtaş, 1992'de Muğla Üniversitesi'nde öğrenciyken bir grup arkadaşıyla kaldığı yurttaki yatakların ve çarşafların çalınmasıyla ilgili olarak gözaltına alındı. Demirtaş hakkında, Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Eski TCK'nin 491/1-3 ve 522/1'inci maddelerinden yargılanan Demirtaş, 22 Haziran 1994'te hırsızlıktan 6 ay 20 gün hapse çarptırıldı. Ceza, 1 milyon lira paraya çevrilip ertelendi. Yasaya göre, karardan sonra 5 yıl içinde aynı suçu işlemediği için bu suç Demirtaş'ın sabıka kayıtlarından silindi. Demirtaş'ın bu cezası adli sicil arşiv kayıtlarında kaldı.

Şimdilerde Demirtaş'ı şirin gösterme çabasında olan Milliyet gazetesi de 20 Aralık 2007 tarihinde konuya sayfalarında yer vermişti

www.yeniakit.com.tr