VF kat sol
VF kat sağ

Deniz Baykal'dan flaş 'AK Parti' açıklaması

Deniz Baykal'dan flaş 'AK Parti' açıklaması
Haber Tarihi : 25 Haziran 2015 09:22:40
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Deniz Baykal'dan flaş 'AK Parti' açıklaması

CHP'nin TBMM Baskani adayi Antalya Milletvekili Deniz Baykal, adaylığının AK Parti-CHP koalisyonuna kapı aralayabileceğini söyledi.

Haber Türk'ün haberine göre CHP'nin Meclis Başkanı adayı Baykal'ın adaylık açıklaması sonrası yakın çalışma arkadaşlarına bazı değerlendirmelerde bulundu.

"ADIM İLAN EDİLEREK BİR PLAN ENGELLENDİ"

Cumhurbaşkanı'yla görüşmesi gerekçe göstererek adaylığının önlenmeye yönelik haksız, asılsız iddialarla karşı karşıy akaldığını belirten Baykal, "Sayın Genel Başkan, mizacı gereği bu söylentileri önce izlemeyi tercih etti. Ancak daha sonra bu iddiaların partimize karşı bir kampanyaya dönüştürülmesini; adaylığımı ilan ederek önlemiştir" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA KENDİNİ AÇIKLADI HABERLERİNİ YALANLADI Kılıçdaroğlu'na, Erdoğan'la görüşmesi öncesi telefonla ulaşamadığına ilişkin GSM kayıtlarını verdiğine ilişkin iddiaları da cevaplayan Baykal şunları söyledi:

"GSM kayıtları konusunda bir hazırlık yaptığım doğrudur. Ancak Sayın Genel Başkan'a sunduğuma ilişkin haberler asılsız. Böyle bir üslubum olmadığını herkes bilir. Sayın Genel Başkan ile oturduk tüm siyasi konular hakkında samimi bir şekilde sohbet ettik." ADAYLIĞIN AK PARTİ-CHP KOALİSYONUNA KAPI ARALAYABİLİR "Yemin töreninden sonra birçok AK Partili vekil ziyaret ederek, hem yönetme üslubum hem de yaptığım konuşmadan dolayı tebrik ettiler. Hatta birçoğu, 'O koltuğun hakkını veriyorsunuz; keşke partiniz sizi aday gösterse, devam etseniz' dileğini dile getirdi. Partimden fire beklemiyorum. Partimin vereceği destekle son turda AK Parti'nin adayıyla karşı karşıya kalacağıma inanıyorum. O aşamada MHP ve HDP'den destek alacağıma inanıyorum. Eğer AK Parti grubunu özgür bırakırsa oradan gelmesi muhtemel oylarla seçileceğime inanıyorum. Meclis Başkanı olmam Türkiye'nin normalleşmesine, uzlaşma kültürüne katkı sunar. Ayrıca olası bir AK Parti-CHP koalisyonuna kapı aralayabilir. Çünkü Meclis Başkanı'nın muhalefet partisinden seçilmesi jest olarak algılanır. Bu da yıllardır kutuplaşmanın egemen olduğu siyasi ortamı yumuşatır. Erkler arasında daha sağlıklı bir yapının kurulmasına vesile olur. Olası koalisyon seçeneklerinin daha sağlıklı değerlendirilmesinin önünü açar."