Depremle ilgili dikkat çeken sözler: Türkiye düşmanlığına dönüştü

Depremle ilgili dikkat çeken sözler: Türkiye düşmanlığına dönüştü
Haber Tarihi : 02 Mart 2023 09:00:12
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

CHP'ye yakınlığıyla bilinen kamuoyu araştırmacısı Murat Gezici, CNN Türk'te konuştu. Gezici deprem sürecinde duygusal manipülasyon yapıldığını ve Erdoğan düşmanlığın Türkiye düşmanlığına çevrildiğini söyledi.

Deprem sürecinde provokasyon yapmak isteyen bazı kişi ve çevreler, daha enkaz altında insanlar varken 'bölücü' çalışmalarına başladı. Türkiye halkı, tüm bu provokasyonlara rağmen el ele verdi, provokatörlere prim vermedi.

CHP'ye yakınlığıyla bilinen kamuoyu araştırmacısı Murat Gezici de, deprem sonrasında yaşananlar hakkında dikkat çeken sözler sarf etti. Gezici, depremden sonra bazı kişilerin duygusal manipülasyonu kullandığını ifade ederek Erdoğan karşıtlığının Türkiye düşmanlığına dönüştüğünü söyledi.

CNN Türk'te konuşan Murat Gezici şu ifadeleri kullandı:

''Son dönemde depremle ilgili duygusal manipülasyonu Türkiye'de yoğun bir şekilde yaşadık. Erdoğan ve iktidar karşıtlığı bir düşmanlığın ötesine geçerek Türk devleti düşmanlığına döndü. Devlet yok algısı kurularak ayrı bir yapı oluşturmak istendi. Deprem sonrasında 8. saatte mikrofonu alıp vatandaşa tutarak 'çadırınız geldi mi, yemek geldi mi' sorunun doğru, iyi niyetli bir soru olmadığını düşünüyorum.''