VF kat sol
VF kat sağ

Devlet Bahçeli, MÜSİAD'a randevu vermedi

Devlet Bahçeli, MÜSİAD'a randevu vermedi
Haber Tarihi : 22 Haziran 2015 10:47:06
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Devlet Bahçeli, MÜSİAD'a randevu vermedi

Koalisyon turları çerçevesinde siyasi partileri gezerek liderle bir araya gelerek iş dünyasının görüşlerini paylaşan MÜSİAD'a MHP'den geri dönüş olmadığı ortaya çıktı

Konuyla ilgili Hürriyet'e konuşan MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, '' Görüşmeler kapsamında telefonuma ilk çıkan MHP'ydi "Genel Başkanımıza iletelim. Bir yoğunluk içindeyiz, biz sizi arayacağız" dediler. Şu ana kadar oradan bir geri dönüş olmuş değil'' dedi. Geçen hafta Ankara'da yaptığınız seçim turunda randevuları nasıl ve hangi öncelik sırasıyla talep ettiniz?

Biz 5 kurumdan randevu isteyip kim önce randevu verirse o sırayla gitmek üzere yola çıktık. Hiyerarşik bir bakış açımız yok. Ben ilk önce MHP genel başkan yardımcılarından birisine ulaşabildim. Sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Bey'e (Berberoğlu) ulaştım. Başbakanlığa, Cumhurbaşkanlığına ulaştık. Arkadaşlarımız HDP özel kalemine ulaştılar. İlk geri dönüş Sayın Cumhurbaşkanı'ndan geldi. Bizim önceliğimiz değildi. Daha sonra Sayın Davutoğlu'ndan, sonra CHP'den, sonra da HDP'den randevu için yanıt geldi.

- MHP'ye ne oldu?

Telefonuma ilk çıkan MHP'ydi "Genel Başkanımıza iletelim. Bir yoğunluk içindeyiz, biz sizi arayacağız" dediler. Şu ana kadar oradan bir geri dönüş olmuş değil.

- Bir tavır olarak algıladınız mı bunu?

Hassas bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde bu tür yorumlar yapmayı ben arzu etmem. Tavır olarak bakarsak, neyimiz yanlıştır ben bilmiyorum.

-MHP ile koalisyon ihtimalinin konuşulduğu bir haftada spekülasyonlardan uzak durmaya çalışmış olabilirler mi?

Olabilir. Ama iktidara yakınlık uzaklık diye bakılsa CHP de, HDP de randevu vermeyebilirdi. Bir önyargıda bulunmak istemiyorum.

- TÜSİAD ile görüştüler ama değil mi?

Görüştüler. TOBB ve diğer grupla da görüştüler. İlk olarak Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmemizin etkisi var mıdır, inanın bilmiyorum.