'Diktatör müsünüz' diyen gazeteci 'görevli' çıktı

'Diktatör müsünüz' diyen gazeteci 'görevli' çıktı
Haber Tarihi : 14 Ekim 2015 13:47:04
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Erdoğan'a 'Size diktatör diyorlar. Ne diyorsunuz' sorusunu soran Finli gazetecinin daha önce de bir toplantıda benzer bir soru sorduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tayyip Erdoğan, dün akşamki basın toplantısında Finli gazeteci Tom Kankkonen'in "Halk sizden korkuyor. 'Diktatör' olduğunuzu söyleyenler var. Ne diyorsunuz?" sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı:Diktatörün olduğu bir ülkede bu soruyu soramazsınız"Diktatörün olduğu ülkede böyle bir soruyu soramazsınız. O ülkenin Başbakanı ya da Cumhurbaşkanına ailesi dahil olmak üzere sınırsız hakaretin olduğunu göremezsiniz. Şu anda ülkemizde demokratik parlamenter sistem içerisinde özgürlüklerin sınırsız yaşandığı Türkiye'dir. AB üyesi ülkelerin birçoğunda olmayan bu tür talepleri, bu tür etkinlikleri Türkiye'den çok daha etkin şekilde yapabilen ülke sayısı nadirattandır. Yarışırız onlarla. Bunu iddia ile söylüyor ve konuşuyorum. Türkiye'de yazılı ve görsel medya, sosyal medya şahsım, çocuklarım ve eşim başta olmak üzere her türlü hakareti sınırsız şekilde yapmaktadır. Biz bunları hep sabırla karşıladık." 2103'te de özel hayat sorusu sorduCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakan olduğu 6 Kasım 2013 tarihinde, Finlandiya'da, Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile düzenlediği ortak basın toplantısında Finli gazeteci Tom Kankkonen, Türkçe olarak, "Türkiye'de son zamanlarda artan bir rahatsızlık var bazı kesimlerde. Siz ve hükümetiniz özel hayata müdahale ediyor. En son örnek kız erkek öğrencilerin özel evde kalması. Buna neden gerek görüyorsunuz?" diye sormuştu.

Özel olarak görevlendirilmiş galiba

Erdoğan, gazeteciye o zaman "Birileri arkadaşı özel olarak görevlendirmiş. 11 yıldır Başbakan'ım. Biz kimsenin özel hayatına müdahale etmiş değiliz. Birilerinin özel hayatına müdahale etmiş biri olsaydık, Türkiye'de 2 kişiden 1'inin oyunu almazdık." şeklinde başlayan sözlerle cevap vermişti.

Dün da aynı gazeteci benzer soruyu sordu

Aynı gazeteci dün akşam ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Halk sizden korkuyor. 'Diktatör' olduğunuzu söyleyenler var. Ne diyorsunuz?" şeklinde sorular yöneltti.