Diyarbakır’da çorbacı tarandı: 1 vatandaş öldü, 3 polis yaralı

Diyarbakır’da çorbacı tarandı: 1 vatandaş öldü, 3 polis yaralı
Haber Tarihi : 11 Eylül 2015 07:31:07
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Diyarbakır'da bir lokantada çorba içen polislere uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Olayda bir vatandaş hayatını kaybederken, 3 polis yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, olay merkez Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi Akkoyunlu 3. Sokak'ta meydana geldi. Gece devriye görevi yürüten 3 polis, sabah saatlerinde burada bulunan çorbacıya geldi.

Siparişlerini vererek beklemeye başlayan polislere, bir grup tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Saldırıda polislerin yanı sıra kendilerine servis yapan bir lokanta çalışanı yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan lokanta çalışanı Şeyhmus Tanış hayatını kaybetti. Saldırının ardından olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik şeridi oluşturarak, olay yerinde incelemelerde bulundu. Polis, kaçan teröristlerin yakalanması için de operasyon başlattı.

Saldırıda hayatını kaybeden Tanış'ın akrabası Recep Ölmez, olayın kendisine haber verilmesi üzerine çıkıp geldiğini belirterek, saldırıda yeğeninin başına iki merminin isabet ettiğini ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini ifade etti. (İHA)