Diyarbakır'ın fedakar Öğretmeni

Diyarbakır'ın fedakar Öğretmeni
Haber Tarihi : 06 Kasım 2015 08:24:14
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ne bağlı Kapaklıpınar İlkokulunda görev yapan Muhammed öğretmen, yaptığı çalışmalar ile okulun çehresini değiştirdi.

30 yıllık Kapaklıpınar Okulundaki eksiklikleri 4 ay içerisinde gideren Muhammed öğretmenin bu davranışı, hem öğrenciler hem de öğrenci velileri tarafından taktir gördü.

 

20141114_083545

 

2015-2016 eğitim ve öğretim sezonunun başladığı şu günlerde bazı okulların eksiklikleri, öğretmen ve idarecilerin girişimleri sonucu gideriliyor. Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Kapaklıpınar İlkokulunda görev yapan Muhammet öğretmen, girişimleri sonucu 30 yıllık okulun hem çehresini hem de kaderini değiştirdi.

 

yen2Çeşitli vakıf ve kurumların desteği ile okulun olmazsa olmaz ihtiyaçlarını gideren Muhammed öğretmen, Öncelikle bahçesi ve tuvaleti olmayan köy okuluna TOVAK vakfının maddi ve manevi desteği ile öğretmen ve veliler tarafından tuvalet yapılarak, okulun bahçesine tel örgü çekildi. Yine Bahçe çalışmaları kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından  okula 4 adet çöp kovası bırakılırken, kış aylarında çamur ile boğuşan öğrencilerin yardımına  Sur belediyesi koştu. Bu kapsamda okul bahçesine 2 kamyon kum dökülerek, çamur sorunu çözümlenirken, DİSKİ'nin desteği ile 30 yıldır suyu olmayan okula sondaj vuruldu.  Hayırsever bir iş adamının desteği ile okul bahçesine çeşme yapılırken, okulun iç ve dış boyası öğretmenlerin maddi desteği ile yapıldı. Köylülerin ve İl Fidan müdürlüğünün yardımı ile okulun bahçesine 100'e yakın fidan dikildi. Sosyal medya kullanılarak Çarşı ve Umut Atölyesi gibi grupların yardımı ile öğrencilere kıyafet ve kırtasiye yardımı yapıldı. Okulun bilgisayarı ise Dağkapı Ziraat Bankası tarafından karşılandı.

4 ay içinde Muhammed ve diğer öğretmenlerin destekleri ile yapılan bu çalışmalarla 30 yıllık Kapaklıpınar Köyü okulunun tüm eksiklikleri giderildi.20141110_090031