Doğan Medya'dan tetikçiliğe devam!

Doğan Medya'dan tetikçiliğe devam!
Haber Tarihi : 05 Kasım 2015 10:04:58
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Doğan Medya bünyesindeki Radikal, yayınladığı bir haberde, halkın polis zoruyla ve baskıyla oy verdiği yönünde algı oluşturan bir habere imza attı.

Yeni Söz | Özel Haber

7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde HDPKK'ya açık destek veren Doğan Medya, halkın yüzde 49 gibi bir oy oranıyla tek başına iktidara taşıdığı AK Parti'ye yönelik algı oyunlarına devam ediyor.

Radikal, toplam 182 seçmenin oy kullandığı Sivas'ın Tatar köyünde, sandıktan AK Parti'ye 155 oy çıkmasınıı hazmedemedi.

Haberin girişinde; "Su tartışması nedeniyle polisle jandarmanın su ve gazlı müdahalesiyle karşı karşıya kalan ve çok sayıda köylünün fenalaşmasıyla gündeme gelen Sivas'ın Suşehri'ne bağlı Tatar Köyü'nde de AKP 1. parti çıktı" diyerek 'halk kendisine zulmeden zalimlere oy verdi' şeklinde bir algı oluşturmaya çalışan Radikal, kullandığı görsellerle de bu algıyı perçinleştirdi. 

radikal

Protesto amaçlı yere uzanan eylemci 'ölü' gibi gösterildi.  

Ne olmuştu?

İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki 160 haneli Tatar Köyü arazisinden çıkan ve sulama amaçlı kullandıkları kaynak suyunun, komşu köyler Eskimeşe, Gökçekent ve Akıncı'ya kapalı şebeke suyu olarak bağlanması amacıyla İl Özel İdaresi'nce proje hazırlandı. Suyun tamamının kapalı şebekeye alınmasına karşı çıkan köylüler firma yetkililerini köye sokmak istemeyince önceki gün jandarma ve polis müdahalesi ile karşılaştı.

GÜNAHLARINI İTİRAF ETMEDEN BARIŞ OLMAZ