Doğan medyası küçülmeye gidiyor

Doğan medyası  küçülmeye gidiyor
Haber Tarihi : 07 Ağustos 2015 16:41:54
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Doğan medyası küçülmeye gidiyor

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Doğan gazeteden kovuldu. Yalçın Doğan'ın görevine son verilme sebebi olarak türlü bahaneler gerekçe gösterildi.

Hürrriyet gazetesinde işine son verilmesini doğrulayan Yalçın Doğan, Medyaradar'a konuştu. İşten çıkarılma nedenini tam olarak bilmediğini belirten Doğan, aynı grupta daha önceki işine son verilenler gibi siyasi iktidarı işaret etmeyi de ihmâl etmedi. 

Yalçın Doğan açıklamasında "Beni gazeteden Sedat Ergin aradı, 'Yukarıdan gelen baskı sonucu yolları ayırmamız gerekiyor' dedi, üzgün olduğunu söyledi" şeklinde konuştu.

Yalçın Doğan'ın bugün Hürriyet'te yazı günüydü ancak son yazısı yayınlanmadı.

İktidar baskısı yok, genel tenkisat

Sabah saatlerinde çıkan haberlere göre Yalçın Doğan'ın 'hükümetin baskısıyla' Hürriyet'ten kovulduğu iddia edilmişti ancak bu haber kısa süre içinde gazetenin tepe ismi tarafından yalanlandı.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Yalçın Doğan'ın işten kovulmasını genel tenkisat olarak açıkladı.

Yalçın Doğan, Hürriyet'in okunmayan yazarları arasında yer almasına rağmen bir türlü gazeteden gönderilemiyordu. Çünkü yaklaşık 15 yıldır gazetede olduğu için yüklü bir tazminatı bulunuyordu.

Hürriyet küçülmeye gidiyor

Hürriyet yönetimi, "ilan gelirlerindeki düşüşün de etkili olduğu ekonomik nedenlere dayanan gerekçelerle genel bir tensikata gidilmesini" gerekçe gösterdi. Küçülme operasyonu kapsamında geçen sonbaharda 40 kişinin işine son veren Hürriyet, o tensikata yazarları dâhil etmemişti.Hürriyet'te, bu kez yazarları da kapsayan bir tensikat kararı alındığı, bütün servislerde işten çıkarmalar olduğu, dün tebliğ edilmeye başlanan kararlar kapsamında Diyarbakır Temsilcisi Faruk Balıkçı ve Trabzon Temsilcisi'nin de aralarında bulunduğu gazetecilerin işine son verildiği öğrenildi.Aydın Doğan'ın tasfiyelere ve ekonomik olarak küçülmeye devam edeceği belirtiliyor.