Doğan medyası yerli otomobile neden karşı?

Doğan medyası yerli otomobile neden karşı?
Haber Tarihi : 17 Ekim 2015 14:10:50
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

KOÇ grubu yıllardır batı markalarının Türkiye'deki distribütörlüğünü (dağıtımını, temsilciliğini) yaparak otomotiv sektöründe batı hakimiyetinin sürmesi için çalışıyor. Koç'un yancısı Aydın Doğan da rekabeti önlemek için yerli otomobile savaş açtı. Aydın Doğan, medyası aracılığıyla yerli otomobile saldırmaya devam ediyor.

Furkan Hasdemir | Özel Haber

Gazetelere verdiği ilanlarla, "benim devletime ve milletime bağlılığımı kimse sorgulayamaz" diyen Aydın Doğan, Türkiye'nin yüz akı yerli otomobil projesine saldırmaya devam ediyor.

BAKAN'IN AÇIKLAMALARINA RAĞMEN YİNE ÇARPITTILAR!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın bütün açıklamalarına rağmen, tüm söylediklerine taban tabana zıt "Evet araç Cadillac!" başlığını atan Hürriyet, yerli otomobili karalamak ve engellemek için her yöntemi kullanacağını bir kez daha gösterdi.

KOÇ'UN GETİRDİĞİ İTALYAN FİAT'I YERLİ OTOMOBİL DİYE TANITTILAR!

Geçtiğimiz Ağustos ayında Koç'un İtalya'dan getirdiği Fiat'ın Ege modelini "İşte yerli otomobil", "Türkiye'nin gururu" başlıkları ile okurlarına duyuran Hürriyet'in, Türkiye'nin ilk yerli otomobil projesine ilk günden saldırıya geçmesi 'şaşırtmadı'.

KOÇ'UN OTOMOTİV KRALLIĞI

1903 yılında Henry Ford tarafından ABD'de kurulan ve kısa zamanda Avrupa'yı ve dünyayı 'ekonomik hakimiyet ve esaret altına alma' amacıyla yayılan Ford Motor Company, Türkiye'ye 1928 yılında Vehbi Koç aracılığıyla girdi.  

Temelleri 1968 yılında Koç Topluluğu'nun kurucusu Vehbi Koç tarafından atılan, Koç Holding ve İtalyan Fiat Chrysler Automobiles'ın (FCA) eşit hissedar olduğu Türk otomotiv şirketi Tofaş, Bursa Fabrikası'nda, Minicargo projesi kapsamında Fiat, Citroen, Peugeot markalarına, Yeni Doblo projesi kapsamında ise Fiat, Opel, Vauxhall ve RAM markalarına üretim yapmaktadır. Tofaş iç pazarda 6 yabancı markanın (Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Jeep, Maserati, Ferrari) Türkiye'deki temsilciliğini üstlenmektedir.

'Ekonomiye hakim olan ülkeye hakim olur' sözü akla geldiğinde, Koç'un âdeta, 'batının Türkiye'ye hakim olma emeli'nin temsilcisi olduğunu söylemek mümkün.

(Posta)

(Zaman)