DSİ'den Giresun'a müjdeli haber

DSİ'den Giresun'a müjdeli haber
Haber Tarihi : 10 Ağustos 2021 09:23:40
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Giresun'un mümbit topraklarını su ile buluşturmak ve bölge insanının içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor.

Giresun Çamoluk Alısız Göleti, 2018 yılında tamamlandı. Göletin temelden yüksekliği 23 metre ve 47.300 metreküp depolama hacmine sahip.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Giresun iline yaptığı yatırımlarla Giresun'un mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, bölge insanına içme ve kullanma suyu temin etmeyi ve derelerdeki taşkın riskini azaltmayı sürdürüyor.

Modern sulama sistemi

DSİ, Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Çamoluk Alısız Göletis

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Bu kapsamda, konvansiyonel beton ağırlık gövde tipinde inşa ettiğimiz Giresun Çamoluk Alısız Gölet’imizi 2018 yılında tamamladık. Gölet’imiz temelden 23 metre yükseklikte ve 47.300 m3 depolama hacmine sahip” dedi.

1 milyonluk katkı

Göletin tamamlanmasının ardından Sulama inşaatı için harekete geçtiklerini ifade eden Genel Müdür Yıldız şöyle devam etti: Giresun’a bugün bir müjdemiz var. ‘’Çamoluk Alısız Göleti Sulamasının inşaatı için yapım sözleşmemizi imzaladık. Sulama inşaatımızda tamamlanınca, Alısız Göleti sayesinde 1 300 dekar zirai tarım arazisini su ile buluşturmuş olacağız ve böylelikle ekonomimize yıllık 1 milyon TL katkı sunmuş olacağız. Giresunlu vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.