VF kat sol
VF kat sağ

Dünya Salih'i konuşuyor

Dünya Salih'i konuşuyor
Haber Tarihi : 22 Şubat 2016 09:02:02
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Trabzonsporlu oyuncuların 4 kırmızı kart gördüğü Galatasaray- Trabzonspor maçın son anları ilginç bir olaya sahne oldu. Trabzonspor oyuncusu Salih Dursun hakeme kırmızı kart gösterdi. İtirazların ardından önce Cavanda daha sonra da Salih Dursun kırmızı kartla oyundan atıldı ve Trabzonspor maçı 7 kişiyle tamamladı. Salih'in bu olayı dünya basınında yer aldı.

Galatasaray-Trabzonspor maçında karşılaşmanın hakemi Deniz Ateş Bitnel'in kırmızı kartını alarak hakeme gösteren bordo-mavili futbolcu Salih Dursun, yaptığı hareket ile Avrupa basınında da gündem oldu.

Birçok tanınmış medya kuruluşu, kendi internet sayfalarında bu olayı manşetten okuyucularına duyurdu.

İngiliz basınından Daily Mail gazetesi, Salih Dursun'un bu hareketinin, 1995 yılında İngilizlerin efsane oyuncularından Paul Gascoigne'nin hakem Dougie Smith'e gösterdiği sarı kartı hatırlattığını ifade ederek, “Salih Dursun, Gascoigne kadar şanslı değildi” yorumunda bulunuldu.

İngilizlerin önemli gazetelerinden The Sun ise bu olayı, “kaos” olarak.

BBC ise, Salih Dursun'un protestosu için, “Trabzonsporlu Salih Dursun, hakeme kırmızı kart gösterdi” başlığını kullandı.

Alman Bild gazetesi ise, “Türkiye'de çılgın maç. Oyuncu hakeme kırmızı kart gösterdi ve oyundan atıldı” başlığı ile haberi okuyucularına duyurdu.

İspanyol Marca gazetesi de, “Hakeme kırmızı gösteren oyuncu atıldı” başlığını atarken, Salih Dursun'un hakemin kararları ile dalga geçmek amacı ile bu hareketi yaptığını okuyucularına aktardı.

Ne olmuştu?

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Trabzonspor'u ağırlamıştı.

Dün oynanan karşılaşmaya hakem kararları ile kırmızı kartlar damga vurmuştu.

Maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel'in Galatasaray lehine verdiği penaltı kararına sinirlenen Cavanda'yı direkt kırmızı kartla oyundan atmasına tepki gösteren Salih Dursun, kararı protesto etmek amacıyla hakemin elindeki kırmızı kartı alıp Bitnel'e göstermişti.

Hakem ise kartı alıp Salih'i direkt kırmızı kartla oyundan atmıştı

Galatasaray, 7 kişi kalan rakibini 2-1 mağlup ederek 3 puana ulaşmıştı.

Salih Dursun'un bu protestosu maça damga vururken, hakem kararları ve Dursun'un bu isyanı günün sosyal medyada da gündeme oturmuştu.