'EBABİL' 'Ebrehe ordusu' için geliyor

'EBABİL' 'Ebrehe ordusu' için geliyor
Haber Tarihi : 12 Ekim 2015 10:06:24
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

TSK’da millileşme devam ediyor. Orduyu zaafa uğrattığı iddiasıyla tartışılan İsrail yapımı Heronların yerini alan yerli İHA’ların füze sistemli versiyonu geliyor. Ebabil adı verilen bu yeni İHA’lar, terörle mücadelede mehmetçiğin elini ve ülke savunmasını oldukça güçlendirecek.

Furkan Hasdemir / Yeni Söz

TERÖRİSTLERE DOĞRUDAN MÜDAHALE İMKÂNI

AK Parti hükümeti, terörle mücadele tekniklerini yeni bir aşamaya taşıyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın ihtiyaçlarını karşılamak, terörle mücadelede Mehmetçiğin elini güçlendirmek için yerli İHA'lara füze takılacak. 24 saat havada kalabilen İnsansız Hava Araçları sahada tespit ettikleri teröristlere zaman geçirmeden anında doğrudan vuracak.

Ebabil'le birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerinin askeri operasyonlarda kullandığı insansız hava araçlarının bundan böyle gözetleme, veri toplama ve istihbarat dışında anında bombalama özellikleri de olacak

 Planlamaya göre insansız silahlı İHA, ANKA'nın gelişmiş bir modeli olacak. Türkiye'nin silahlı İHA'larının adı ise "Ebabil" olacak. Ebabil, Kuran'ı Kerim'de fillerle donatılmış bir orduyu gagalarında taşıdıkları küçük taşlarla yenilgiye uğratan kuş türü olarak geçiyor.

KASSAM TUGAYLARI DA ‘EBABİL' ÜRETMİŞTİ

 HAMAS'ın askeri kanadı El-Kassam Tugayları da kendi mühendisleri sayesinde 'Ababil' (Ebabil) adını verdikleri insansız hava aracını üretmişti. El-Kassam Tugayları, "Ababil" isimli insansız hava araçlarının kendilerine savaşta büyük direnç sağladıklarını belirtti.

İHA'DA MİLLİ HAMLELER DEVAM EDİYOR

Geçmişte terörle mücadelede Türkiye'ye içeriden darbe vuran kilit araçlar arasında yer alan İsrail yapımı İHA ve Heronların, milli hamlelerle beli bükülmeye devam ediyor.

YAHUDİ'NİN ‘AJAN KUŞU'NDAN EBABİL'E GİDEN YOL

Geçmişte TSK'nın kullandığı İsrail yapımı Heronlar, özellikle 11 şehitle neticelenen Hantepe ve Gediktepe baskınlarında oldukça tartışılmıştı. Medyada da tartışılan Heronlarla ilgili kendiliğinden güvenlik güçlerine teslim olan Rubar kod adlı bir terörist, aynen şunları söylemişti: “Heron deyince bizi, ‘Rahat olun, onlar uçar gider. Şahin değil ki gelip alsınlar. Güvercin! Hem de takla güvercini!' diye teselli ediyorlardı. Gerçekten de bir şey olmuyordu. Biz artık güvercinlerden korkmaz olduk. Çünkü bizi görmemeleri mümkün değildi.”

Bu olaylardan ve Mavi Marmara hadisesinden sonra birçok alanda artan milli hamleler, İHA'lara da sıçramış ve % 100 yerli insansız hava aracı olan ANKA'lar üretilmeye ve sahada kullanılmaya başlanmıştı.

İSRAİL YAPIMI HERONLAR GERİ GÖNDERİLDİ

Ardından geliştirilen milli yazılımlarla, Heronların İsrail lehine hareket etmesinin önüne geçildi, daha sonra Kale-Baykar Grubu tarafından üretilen yerli İHA Bayraktar TB2 ile 12 yerli İHA, TSK envanterine girmiş oldu. Ve sorunlu olduğu tespit edilen İsrail yapımı Heronlar, İsrail'e geri gönderildi.

EBABİL KUŞLARININ HİKÂYESİ;

Habeşistan Krallığı'nın Yemen valisi olan Ebrehe, milâdî 570 yıllarında San'a şehrinde, 'Kulleys' adı verilen muhteşem bir kilise yaptırmıştı. Maksadı, Kâbe ziyaretine rağbet gösteren Arapların ziyaretlerini oraya çevirmekti. Daha sonra Ebrehe, Kâbe'yi yıkmaya karar verdi. Topladığı on binlerce asker, Mahmud adlı büyük bir fil ve daha başka fillerle Mekke'ye doğru yola çıktı. Taif şehrine gelince askerlerin bir kısmını Mekke'ye gönderdi. Onlar da Peygamberimiz (s.a.v.)'in dedesi ve Kureyş'in reisi Abdülmuttalib hazretlerinin 200'ü aşkın devesiyle ahalinin hayvanlarını sürüp götürdüler.

Bu olayın peşinden Abdülmuttalib hazretleri gidip Ebrehe'yle görüştü, develerinin geri verilmesini istedi. Ebrehe dedi ki:

- Benden develerin istiyorsun da Kâbe'den hiç söz etmiyorsun. Hâlbuki ben onu yıkmaya geldim.

Abdülmuttalib ise cevaben dedi ki:

- Ben develerin sahibiyim. Kâbe'nin de onu koruyacak sahibi vardır!

Bu görüşme sonunda develer geri verildi. Mekke halkı bu güçlü orduyla savaşamayacağı için, anlaşma gereği dağlara çekilip neticeyi beklemeye başladı.

Ebrehe ordusu büyük fili önden sürerek Mekke sınırına dayandı. Kâbe'yi halatla bağlayıp fillerle çekerek yıkmak istiyorlardı. Mekke'ye girişte büyük fil direndi, zorlanınca yere yattı. Onu bir türlü Kâbe cihetine yürütemediler.

O anda sürü halinde Ebabil kuşları ortaya çıktı. Her birinin ağzında ve ayaklarında nohut gibi birer taş vardı. Bu taşları ordu üzerine mermi gibi boşalttılar. Kime rastlarsa delip geçiyordu. Askerlerin çoğu öldü; 'Fil Ordusu' dağılarak Yemen'e döndü. Ebrehe de dönüşte öldü. Kâbe ise olduğu gibi kaldı. Kur'an'da Fil Suresi bu olayı anlatır.

FİL SURESİ'NİN ANLAMI;

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

1- Görmedin mi Rabbin ne yaptı fil sahiplerine!

2- Onların tuzaklarını boşa çıkarmadı mı?

3- Üzerlerine sürü sürü kuşlar saldı.

4- Onlara balçıktan pişirilmiş sert taşlar atıyorlardı.

5- Derken onları, yenilmiş ekin yaprağı gibi kılıverdi.

Adını Kur'an'da zalime taş yağdıran kuşlardan alan yeni versiyon yerli İHA; Ebabil ile tamamıyla milli donanıma sahip bir TSK hayali, gerçeğe doğru adım adım yürüyor.