VF kat sol
VF kat sağ

ECFR anketinin sonuçları açıklandı: Türkiye 'tek hasım' dediler

ECFR anketinin sonuçları açıklandı: Türkiye 'tek hasım' dediler
Haber Tarihi : 10 Haziran 2021 12:52:28
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi için yapılan ankette, Avrupalılar'ın Türkiye'yi Rusya ve Çin'den daha ciddi bir sorun ve tehdit unsuru olarak gördüğü açıklandı.

Avrupa'da yapılan bir anket Avrupalıların Türkiye'yi Rusya ve Çin'den daha büyük bir tehdit unsuru ve sorun olarak gördüğünü ortaya koydu.

Düşünce kuruluşu Avrupa Dış İlişkiler Konseyi (ECFR) tarafından hazırlanan bir rapor için yapılan anketin en çarpıcı sonuçlarından biri ise Türkiye ile ilgili. Avrupalılar Türkiye'yi birliğin stratejik ortağı veya müttefiki olarak değil 'hasmı' veya 'düşmanı' olarak görüyor. Üstelik ankete göre Türkiye, AB için Rusya veya Çin'den daha ciddi bir tehdit unsuru.

'Tek hasım Türkiye' dediler

Araştırmada Rusya ve Çin hasımlar olmaktan ziyade stratejik ortaklar olarak değerlendirilirken tüm ülkeler içerisinde Türkiye Avrupalılar tarafından "hasım" olarak tanımlanan tek ülke oldu.

Özellikle Fransa'da halkın yüzde 53'ü ve Almanya'da yüzde 52'si Türkiye'yi birliğin baş düşmanı olarak tanımlıyor. Bu bakış açısı Hollanda'da yüzde 45, Danimarka'da yüzde 42 ve İsveç'te yüzde 40 oranında.

Kaynak: Euronews