Editörden

Editörden
Haber Tarihi : 30 Kasım 2015 13:29:35
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Bundan sonra mümkün oldukça her pazartesi haftanın kısa bir değerlendirmesi ve güzel haberlerle karşınız olmaya gayret edeceğiz. Ama öncelikle Türkiye’nin en genç gazetelerinden biri olan Yeni Söz’e verdiğiniz destek için hepinize şükranlarımı arz etmek isteriz.

Aman dikkat!

Kıymetli okurlar!

İç meselelerimizi arz etmeden önce, dikkatlerinizi bir kez daha bugün Paris'te başlayacak olan ve Cumhurbaşkanımızın da katılacağı İklim Zirvesi'e çekmek istiyoruz. Malumunuz geçtiğimiz haftaki çok sıcak gündemi umursamadan ‘Paris Konferansında Korku tacirliğine âlet olacak mıyız?' manşetiyle çıkmıştık. Ertesi gün de ilişkili olması hasebiyle ‘Kadınlar yumurta, erkekler sperm üretemiyor, kısırlaştırılıyoruz' manşetini tercih ettik.

Amacımız karanlık adamların çevrecilik maskesiyle Paris'te ülkelerin geleceğini ipotek edecek imzalar attırmalarını hatırlatmak yahut engel olmaktı. Türkiye'nin bu hususta da son derece basiret ve ferasetli davranacağından kuşku duymuyoruz. Ama akademik ve bürokratik aldatmaya karşı da ‘aman dikkat' demekten de kendimizi alamıyoruz.

Bir terör örgünün isminin başına ‘azılı, cani' gibi ekler yazmaya gerek yok. Zaten bir her terör örgütü vahşet için vardır, canidir ve azılıdır. Gerektiğinde ve her zaman kendi evlatlarını da yer. Amacına erişmek için yapamayacağı alçaklık yoktur. Tahir Elçi'nin katledilmesini de bu minval üzere, ‘PKK'dan eleştirileri önleme ve sindirme katliamı' diye verdik. ‘Katliam' ifademizi abartılı bulanlar oldu. Bir kişinin hayat hakkının elinden alınması ile bin kişinin katledilmesi arasında bizim için fark yok. Polis mukavemeti olmasaydı o katiller Elçi ve iki polisle yetinir miydi? Ya da orada sağ insan bırakırlar mıydı? Bırakmayacaklarına göre asıl olan sonuç değil, niyettir. Bu yüzden buna ‘katliam' demekte bir beis görmedik.

Gazetemizi her bayide bulamadığınızın farkındayız. 24 bin bayinin olduğu ülkede 30 bin gazete bassanız bile her bayiye ulaşamıyorsunuz. Bizi mazur görmeniz ve mümkün ise abone olmanızı arzu ediyoruz. abone@yenisoz.com.tr'ye eposta gönderebilir yahut 0212 665 03 76 arayabilirsiniz. Ya da illa bayiden almak isterseniz en yakınızdaki bayinin ‘Turkuvaz Dağıtım numarası'nı bize iletirseniz oraya gazete ulaştırırız.

Ankara koridorlarında birileri Yeni Söz hakkında bazı şeyler uydurulduğu geldi kulağımıza. Bu iddiaların gazetemizle uzaktan yakından ilişkisi olmadığının bilinmesinde yarar var.

Yeni Söz; Hakk ve adalet peşinde koşan, gündemin içinde ve diğer gazetelerin sıcak gündemlerinde kaybolmadan kendine has tarz ve özel manşetlerle çıkmaya çalışan bir gazete. İnşaallah imkânlar nispetinde böyle kalmaya devam edecek. Şimdilik çok eksiği olsa da uyduruk kelimelerden uzak sahih Türkçe ile karşınıza çıkmak gayretindeyiz.  Dua, destek ve katkınıza çok ihtiyacımız var ve bekliyor olacağız.

Selametle