'Ekonomik istikrar siyasi istikrarla mümkün'

'Ekonomik istikrar siyasi istikrarla mümkün'
Haber Tarihi : 26 Ekim 2015 11:30:35
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İMES toplantısında yaptığı konuşmada, ekonomik istikrar ile siyasi istikrar arasında ilişki bulunduğunu söyledi.

Ekonomi ile siyasetin ayrı düşmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Milletimizin eliyle siyasi istikrarı sağlarsak, ekonomik istikrar bizim işimiz. Hiçbir yerde ekonomi ile siyasetin ayrı düştüğü durumlar söz konusu olmaz. Siyasi istikrar varsa siyasi öngörülebilirlik varsa ekonomik istikrar ve planlama da mümkün hale gelir. Ama siyasi bir kaosa hele hele bir güvenlik kaosuna, etrafımızdaki ateş çemberi içindeki ülkelerde gördüğümüz gibi, düşerseniz ekonomik hayatın sürmesi mümkün değil."

Demokrasi ile istikrarı aynı anda sağlayacak siyasi ortamın önemine dikkati çeken Davutoğlu, "En öncelikli mesele ülkede demokrasiyle özgürlükler ile istikrarı aynı anda sağlayabilecek bir siyasi ortamın tesis edilmesidir. Milletimizin iradesiyle siyasi güven iklimini tesis edersek, inşallah tesis edeceğiz, milli iradeye ram olmak bizim işimiz" dedi.

"Bize düşen KOBİ'lere sahip çıkmak"

KOBİ'lerin Türkiye'nin omurgasını temsil ettiğini vurgulayan Davutoğlu, "Bize düşen de KOBİ'lerimize, sizlere sahip çıkmak. Her ölçekte sanayicimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Herkes emin olsun ki önümüzdeki süreç KOBİ'lerimiz için büyük bir hamle dönemi olacaktır" diye konuştu.