Ekrem Dumanlı istifa etti

Ekrem Dumanlı istifa etti
Haber Tarihi : 05 Ekim 2015 20:08:54
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Geçtiğimiz hafta ünlü gazeteci Mehmet Ali Önel'in gazeteciliği bıraktığını açıklamasını ardından Beyaz Tv de Erkan Tan ile yollarını ayırmıştı. Şimdi bir istifa haberi de Ekrem Dumanlı'dan geldi.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı görevinden istifa etti. İşte beklenen istifa ile ilgili açıklamadan kesitler:2001'den beri hizmet vermeye gayret ettiğim Zaman Gazetesi'ne yeterince ve verimli şekilde katkı sağlayamadığımı, sağlığımın da artık buna el vermediğini düşünüyorum. Bu nedenle elimden geldiğince ve samimiyetle sürdürmeye gayret ettiğim genel yayın yönetmenliği görevimden istifa ediyorum.

Kamuoyuna saygılarımla...EKREM DUMANLI 

EKREM DUMANLI KİMDİR?
Ekrem Dumanlı (d. 1964 Yozgat), Türk gazeteci. 2001-2015 arasında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği yaptı.
Lise ikiye kadar Yozgat'ta okuyan Dumanlı liseyi Ankara'da tamamladı.

1987 yılında İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olmuş, bir süre edebiyat dersleri verdikten sonra 1993 yılında Zaman Gazetesi Kültür Sanat Servisinde muhabir olarak çalışmaya başlamıştır. Daha sonra sırasıyla Kültür Sanat Servisi Editörlüğü ve Genel Yayın Koordinatörlüğü görevlerinde bulunmuş, 1997 yılında medya üzerinde çalışmalar yapmak üzere ABD'ye gitmiştir.

Boston'da Emerson College'da yüksek lisansını tamamlamasının ardından Ağustos 2001'de Türkiye'ye dönerek halen sürdürmekte olduğu Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü görevini üstlenmiştir.
 
"14 Aralık Tahşiyeciler Operasyonu" olarak adlandırılan operasyonda gözaltına alınmış, fakat adli kontrol şartıyla (yurt dışı yasağı) serbest bırakılmıştır.

Dumanlı 12 Eylül'de de ülkücülükten tutlanmıştı.