Eminevim’den KKTC’ye ikinci tur

Eminevim’den KKTC’ye ikinci tur
Haber Tarihi : 29 Aralık 2015 08:24:42
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Faizsiz ev sahibi olmak isteyenlere 24 yıldır hizmet sunan Eminevim’in kültür atakları devam ediyor. Emin Şirketler Grubu bünyesindeki firma KKTC’ye yönelik tarih ve kültürüm gezilerinin ikincisini düzenledi.

AHMET ÇEKİN/İSTANBUL

Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, imam ve vaiz olan babası Habibullah Üstün adına Habibullah Geredevi Vakfı'nı kurarak. Bu vakıf 250 civarında öğrenciye burs veriyor. İslami değerlere ve dinimize hizmet eden kurslara, yurtlara ve bunun gibi diğer kuruluşlara da yardım eden üstün inanç turizm çok önemseyerek Kıbrıs turu organız yon müdürü Hüseyin meydancı gözetiminde KKTC tur düzenledi. Eminevim'i ev almak isteyenlere tavsiye eden ve gerekli şartları yerine getiren 236 kişi KKTC a 2 ci turuna katılmaya hak kazandı.  Eminevim, Belirli aralıklarla yurt içi ve yurt dışı turları düzenleyerek inaç turizme hız verdi Şimdiden Kudüs, Balkanlar ve Kıbrıs turları tertip eden şirket, dünyanın ayrı ülkelerini programına aldı.

Her ilden katılım oldu

Dört Otobüsle Yapılan KKTC Turu Her Araçta Bir Rehberin Bulunması Gezilen Yerler Hakkında Detaylı Bilgiye Sahip Oldu. Eminevim Müşterileri Ankara, İstanbul, Adana, Şanlıurfa İzmir Sakarya, Bolu Kütahya ve Türkiye'nin hemen her ilinde katılım oldu. Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyetinde bulunan ziyaretler KKTC ‘ta çeşitli savaşlarda sehid düşen şehitlikleri Kıbrıs'ın ta Namık Kemal Zindanı, Lala Mustafa Paşa Camii, St. Barnabas Manastırı, Büyükhan ve Selimiye Camii dolaşıldı. Ardından Girne'de Kıbrıs Barış Harekâtı'nın başladığı yer olan Çıkarma Plajı, Barış Müzesi ziyaret edildi. Bunun yanında Türkiye Cumhuriyeti tarafından Kuzey Kıbrıs'ın su ihtiyacını karşılayacak olan proje görüldü.   Hz. Ömer Türbesi, Bellapais Manastırı ve Karaoğlan Şehitliği'ni görme imkânı buldu. Sırasıyla başlayan ziyaretler ilk önce Hz. Ömer Tekke ziyareti ile başladı Girne'nin yedi kilometre doğusundaki Çatalköy'ün (AyiosEpiktitos) deniz kıyısında bulunmaktadır. Hz. Osman zamanında Kıbrıs kuşatması sırasında bir bölüğün komutanı olan Ömer, Kıbrıs'a ulaşmış ve yapılan savaşta altı askerle birlikte şehit olmuştur.

Şeyh Nazım Kıbrısi türbesi ziyaret edildi

Dünyaca tanınmış bir sima olan ve birçok ülkede müritleri bulunan Nakşibendi Tarikatı Lideri Şeyh Nazım Kıbrısi çeşitli ülkelerde müridini olduğu gördük konuşulan dil İngilizce, Şeyh Nazım Kıbrısi, Soyu, anne tarafından Mevlevî tarîkatı kurucusu Mevlânâ Celâleddîn Rûmî'ye, baba tarafından Kâdirî tarîkatı kurucusu Abdülkâdir Geylânî'ye dayanır. 1940`larda İstanbul'da Kimya Fakültesini okudu. İstanbul'da bulunduğu dönem içerisinde Nakşibendi şeyhi Süleyman Erzurumi'ye bağlandı. Bir müddet kendini yetiştirdikten sonra şeyhinin izni ve işareti ile Şam'a gidip Şeyh Abdullah Dağıstani'ye bağlandı ve onun mânevi terbiyesine girdi. Akciğer ve böbrek yetmezliği teşhisiyle Yakın Doğu Hastanesi'nde bir süre tedavi gören 92 yaşındaki Şeyh Nazım Kıbrısi'nin hayatını kaybetti.

“Tarihe sahip çıkma görevimiz”

Kıbrıs gezisinin Son gününde Eminevim inanç turizmi çerçevesinde Türkiye'den gelen yaklaşık 236 kişilik müşterilerine KKTC Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu  ve Turizm eski eserler müsteşarı kemal Denizdana Mevlevi Tekkesi'nde düzenlenen sema gösterisi ile karşıladı.. Mevlevi Tekkesi'ndeki etkinliğe katılan Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu'na kafilenin gelmesinde katkısı olan Eminevim Firması inanç turizm Organizasyon Müdürü Hüseyin Meydancı tarafından plaket takdim edilirken, eminevim organisyon müdürü Hüseyin Meydancı da Bakan Sucuoğlu'na plaket takdiminde bulundu. Meydancı, “İnanç turizmi çerçevesinde başlatılan gezinin ikincisinin yapıldığını ve tarihimize sahip çıkma bizim görevimiz” dedi .