En büyük panoramik müze tescillendi

En büyük panoramik müze tescillendi
Haber Tarihi : 26 Aralık 2020 11:47:38
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Bursa'daki Panorama 1326 Fetih Müzesi, "Dünyanın en büyük tam panoramik müzesi" olarak kayıtlara geçti. Geçen yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılan müze, 3 ayda 500 bin ziyaretçiyi ağırladı

Bursa'da yapımı 2 yıl önce tamamlanan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, "Dünyanın en büyük tam panoramik müzesi" olarak kayıtlara geçti. Temeli, 5 yıl önce atılan ve 4 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, 2018'de tamamlandı. Daha açılmadan çok sayıda ünlü ismi ve tarihçiyi ağırlayan müze, 15 Şubat 2019 günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat açılmıştı. Kentin en merkezi bölgesine ekolojik mimari anlayışı ve enerji verimliliği ilkesine göre hem yeşil bina formunda hem de çevreci bir yapıyla inşa edilen müze, 360 derece tam panoramik dairesel bir döngüye sahip. Bu sayede ziyaretçiler panoramik müzede sadece tarihi fotoğraflara bakmıyor, aynı zamanda kendilerini o tarihin içinde hissediyor.

MAYISA KADAR ÜCRETSİZ

Açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, özel bir eser olarak nitelendirdiği müzenin mayısa kadar ücretsiz gezilebileceğini müjdelemesi üzerine Bursa ve ülkenin birçok yerinden çok sayıda insan adeta kente akın etti. 3 aylık süreçte müzeye yaklaşık 500 bin ziyaretçi giriş yaptı. Sadece Bursa'ya değil Türkiye ve Avrupa'ya böyle özel bir eser kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını dile getiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Hayırlıysa pandemi dönemini atlatır atlatmaz müzemiz ziyaret rekorları kırmayı sürdürecek" dedi.