Erdoğan açıkladı! Türkiye siyasetine yeni bir dönem

Erdoğan açıkladı! Türkiye siyasetine yeni bir dönem
Haber Tarihi : 31 May 2017 08:37:03
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı olmasının ardından, siyaset arenasına 'Danışma Kurulu' kavramı da dahil oluyor.

AK Parti'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Başkan olmasının ardından ilk MKYK ve grup toplantısı yapıldı, MYK belirlendi.

Tüm bu gelişmelerin ardından Milliyet Gazetesi yazarı Serpil Çevikcan ve Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, siyaset sahnesine yeni bir kurul geleceğini iddia etti.

"SİYASETTE DENEYİM SAHİBİ İSİMLERDEN OLUŞACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MKYK toplantısında bir Danışma Kurulu oluşturulacağını söylediğini bugünkü köşesinde yazan Serpil Çevikcan, "Dün bu kurula ilişkin detaylı bilgiler almaya çalıştık. Öğrenebildiğimiz, kurulun üyelerinin siyasette deneyim sahibi isimlerden oluşacağı. Kurulun çalışma prensipleri ise süreç içerisinde belirlenecek" dedi.

DANIŞMA KURULU, KOORDİNASYON İŞLEVİ ÜSTLENEBİLİR

"Kurulun, hem Beştepe'den hem Meclis'ten hem de genel merkezden bazı isimlerden oluşması ve Cumhurbaşkanlığı, AK Parti, TBMM ve hükümet arasında bir koordinasyon işlevi de üstlenmesi bekleniyor" diyen Çevikcan, kurulun ne zaman oluşturulacağının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararına bağlı olduğunu yazdı.

"AK SAÇLILAR HEYETİ OLMAYACAK"

Öte yandan Abdülkadir Selvi de 'Danışma Kurulu' geleceği iddiasını köşesine taşıdı.

Danışma Kurulu'nun tecrübe ve birikime sahip isimlerden oluşacağını söyleyen Selvi, "Fakat bir 'Ak saçlılar heyeti' olmayacak. Bir misyonu da Cumhurbaşkanlığı, Genel Merkez ve Meclis Grubu arasındaki koordinasyonu sağlamak olacak. Böylece Cumhurbaşkanlığı, Genel Merkez ve Meclis grubu arasında bir kopukluk yaşanmasının önüne geçilmiş olacak" diye yazdı.