VF kat sol
VF kat sağ

Erdoğan'ın 19 Mayıs konuşması

Erdoğan'ın 19 Mayıs konuşması
Haber Tarihi : 19 May 2015 13:37:39
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Erdoğan'ın 19 Mayıs konuşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırladığı gençlere hitap etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı özel buluşmasında gençlerle bir araya geldi.

"SİZ O KUMAŞTASINIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında gençlere Fatih Sultan Mehmet'ten örnek verdi. Erdoğan, "Sizler de tarih yazacak, tarihin akışını değiştirecek yaştasınız, çünkü siz o kumaştasınız. Size küçük düşünmek yakışmaz, siz güçlüsünüz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Ülkemin tüm gençlerine selamlarımı ve saygılarımı yolluyorum. Arnavutluk'taydım. Orada cami açılışımızda 7 bin 500 yakın gençlerle buluştuk. Türkiye'den giden değil Balkanlar'da doğum büyüyen gençlerdi. Oradaki soydaşlarımız ve dindaşlarımızla bir araya geldik. Farklı bir heyecan yaşadık. Evlad-ı Fatihan'ı karşımda gördüm. Şimdi burada da aynı heyecanı yaşıyorum. Mısır'ın, Gazzei'nin, Balkanlar'ın, Halep'in, Şam'ın çileli gençlerini selamlıyorum.

REDDİ MİRAS EDENLER

Biz neydik? sorusunun cevabı aynı zamanda biz ne olacağız sorusuna ışık tutar. İnsan ne olduğunu değil aynı zamanda geleceğini de arar. Bir milletin gücünün farkına varması ancak tarihinin farkına varmasıyla mümkündür. Nereden geldiğini bilmeyenler nereye gideceğini de bilmezler. Bir milletin geleceğini ipotek altına almaya çalışanların gençliği tahrip etmeye çalıştıklarını görürüz. Hangi tarihi zemine bastığını fark etmeyenler. Reddi miras edenler kendi geleceklerini de ülkenin geleceklerini de tehlikeye atarlar.

"DİLİMİZDEN KOPARTILDIK"

Dilimizden kopartıldık. Bin yıllık bir birikimi kenara attık. İşte bizim şah damarımızı kestiler. Bir canlının şah damarını kesersen yaşayabilir mi? Biz bin yıllık tarihimizi okuyamıyoruz. İlişki kuramıyoruz. Şimdi bir adım atıldı. Osmanlıca'nın öğrenilmesi. Bununla amaçlanan geçmişimizi öğrenelim ki geleceğimiz için önemli adımlar atalım. Dinimizden kopartılmak istendik. Türkçe ibadet dediler, bugün Kürtçe ibadet diyorlar.

"BİZ BİR ÇADIR DEVLETİ DEĞİLİZ"

Biz bir kabile devleti değiliz, biz bir çadır devleti değiliz. Türkiye Cumhuriyeti 1923 yılında kurulmuş olabilir ama kökümüz çok daha derinlerdedir. Geçmişte devletler inşa etmiş güçlü bir medeniyetin mirasçısıyız.

SEÇME SEÇİLME YAŞININ 18'E İNDİRİLMESİ

Sayın Başbakanımıza, 'Ahmet bey, ne yapalım edelim, seçme, seçilme yaşını 18'e indirelim, çekelim' dedim. Seçme seçilmeyi 18'e indirdiğiniz zaman Parlamento 18 yaşındaki gençlerle dolacak diye bir şey yok ki. Maksat, yarışa 18 yaşındaki gençlerimizi de koyalım. Hemen bahane hazır, 'askerlik ne olacak.' Askerlik olacak, hiçbir şey yok, ona mani bir hal yok ki. Parlamento'daki süreci askerliğe sayarsın olur biter. Seçilme yaşı 18 olan ülkeler bizde neden olmasın? Bir gün bir televizyonda izledim yaşı ileri olan bir milletvekili yanına aldığı gençlere diyor ki; Meclis'i çoluk çocuğa mı teslim edelim diyor. Lafa bak. Ya biz meclisi komple 18 yaşındaki gençlerle dolduralım demiyoruz ki. Maksat yarış büyük olsun.

"BU MİLLETİN GENÇLERİNE DALKAVUKLUK YAKIŞMAZ"

Sakın kula kul olmayın. Makam mevki sahiplerinin önünde eğilmeyin. İster Cumhurbaşkanı olsun, ister para babaları olsun eğilmeyin. Eğilmek dalkavukluk getirir. Bu milletin gençlerine dalkavukluk yakışmaz.

19 Mayıs'a sahip çıkmak 2023 hedeflerimiz, 2053-2071 vizyonuna sahip çıkmaktır. Biz 2053'ü göremeyeceğiz ama gençler görecek.