VF kat sol
VF kat sağ

Erdoğan'dan Fransa'ya üstü kapalı mesaj

Erdoğan'dan Fransa'ya üstü kapalı mesaj
Haber Tarihi : 27 Nisan 2022 20:29:18
Son Güncelleme Tarihi : 27 Nisan 2022 20:32:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'da tırmanan Müslüman karşıtı politika ve söylemleri "Avrupa ülkelerindeki seçimlerde ırkçı partilerin iktidara ortak olma, tek başına iktidara gelme seviyesinde desteklere ulaşmaları üzüntü ve kaygı verici'' sözleriyle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Çamlıca Camisi Konferans Salonu'ndaki İstanbul Mushafı'nı Takdim ve Tanıtım Programı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa ülkelerindeki seçimlerde ırkçı partilerin iktidara ortak olma, tek başına iktidara gelme seviyesinde desteklere ulaşmaları üzüntü ve kaygı verici. Batı medeniyeti, dünyayı sanatıyla kültürüyle sinemasıyla resmiyle sporuyla modern tabirle yumuşak güç unsurları denen içerik üretimiyle istila etmiştir." açıklamasında bulundu.

Erdoğan, "Elbette yüzümüze tokat atana, ayağımıza çelme takana, canımıza kastedene, haysiyetimize saldırana eyvallah edecek değiliz." dedi.

Fransa'da Müslüman karşıtı politikalar arttı

Fransa'da son yıllarda Müslümanlara karşı ırkçı hareketler yükseldi. Bu hareketler devlet tarafından destekleniyor. Durum Fransa'daki seçim sürecine de yansıdı. Başkanlık için aday olan pek çok isim, konuşmalarında zaman zaman Müslümanlar'ı hedef aldı.