Evini çanta atölyesine çevirdi

Evini çanta atölyesine çevirdi
Haber Tarihi : 11 Nisan 2016 11:43:08
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Van'da Kadın Eğitim ve Destek Merkezindeki kursa katılan Zeynep Sayan, aldığı eğitimin ardından evinin bir bölümünü atölyeye çevirerek çanta üretip satmaya başladı.

Van'da Kadın Eğitim ve Destek Merkezinde düzenlenen kursta aldığı eğitimin ardından evinin bir bölümünü atölyeye çevirerek çanta üreten 53 yaşındaki Zeynep Sayan, ürettiği çantaları çevre il ve ilçelerdeki müşterilerine satıyor.

Edremit ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce (ASPM) açılan Kadın Eğitim ve Destek Merkezinde, birçok kadına mesleki eğitim verilerek kadınların işlerini kurması sağlanıyor.

6 çocuk annesi Zeynep Sayan da Kadın Eğitim ve Destek Merkezi'nde dikiş-nakış kursunda aldığı eğitimin ardından çanta üretimine başladı.

Sayan,  yaptığı açıklamada, kurs gördüğü merkezden maddi ve manevi desek aldığını belirterek, geçen sene katıldığı dikiş-nakış kursu sayesinde çanta yapmayı öğrendiğini söyledi.

Kısa sürede 500'ün üzerinde çanta üreterek satışını gerçekleştirdiğini ifade eden Sayan, böylece geçimini sağladığını kaydetti.