VF kat sol
VF kat sağ

Faruk Mercan'nın kaleminden Aksiyon'da Koza-İpek'e sorular

Faruk Mercan'nın kaleminden Aksiyon'da Koza-İpek'e sorular
Haber Tarihi : 03 Eylül 2015 07:11:42
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Faruk Mercan'nın kaleminden Aksiyon'da

Uzan ailesinin İmar Bankası'na 2003'de, diğer şirketlerine ise Şubat 2005'de el konuldu. Önceki gün ise FETÖ'ye mali destek sağlayan KOZA İPEK grubuna polis operasyon düzenledi. Operasyon sonrası Türkiye ve Erdoğan düşmanları bir kez daha aynı safta birleşerek darbe çağrısı yaptılar.

FETÖ ailesi yayın organlarından Aksiyon dergisinin 22 Eylül 2003 tarihli nüshasında Uzanlarla ilgili olarak, Faruk Mercan imzalı 10 soru yöneltilmişti. Bu sorular ilk bakışta son derece normal. Ama normal olmayan durum şudur ki, bu sorular sorulduğunda henüz Uzan Ailesinin şirketlerine el konulmamıştı.

Cem Uzan'ın geçtiğimiz yıl açıkladığı gibi, Uzan operasyonunu, KOZA IPEK Grubu ile de ilişkileri olan Rothschild ve Rockeller'in isteği ile FETÖ mensupları yapmıştı. Dün Uzan ve diğer kişi ve kurumlara operasyon yaptıklarında göz yaşartıcı bir şekilde devleti savunanların bugün devlete küfretmesi son derece ilginç ve büyük bir tenakuz.

Biz de Faruk Mercan'ın Aksiyon'daki haberindeki soruların sadece isimleri değiştirerek soruyoruz

17/25 Aralık darbe girişiminin 2. yılını geride bırakırken, kamuoyu hâlâ pek çok sorunun cevabını tam olarak alamadı. Bu durum, FETÖ'nün darbe girişiminin oldukça "karışık" olmasına bağlanıyor. Peki, 3 gündür gıyabi tutuklama kararı ile aranan Akın İpek acaba nerede saklanıyor? Soruşturmayı yapan savcılık, polis ve maliyede gelinen nokta nedir? Manevi babası FETÖ lideri ve ekibi de bu soruşturma kapsamına dahil edilecek mi? Soruşturmanın en tepesindeki isimlere on soru yönelttik. İşte cevapları: 1. Akın İpek nerede saklanıyor? 2. Akın İpek neden teslim olmuyor? Hadisenin ciddiyetini ve hangi noktalara varacağını biliyorlar. Kaçmalarının sebebi bu mudur? 3. Koza İpek'de tam olarak ne olmuş? 4. Akın İpek'in kaçırdığı 7 milyar doların izi bulunamıyor mu? Bu kadar büyük parayı ne kadar sürede ve hangi yollarla götürmüş. 5. İpek ailesine yönelik soruşturma genişleyecek mi? 6. Soruşturmada İpek ailesinin diğer fertleri de var mı? 7. Polisin yaptığı operasyonda kaset çıktı mı? Çıktı ise bunlar şantaj amacıyla mı bulundurulmuş? 8. FETÖ'ciler dinleme faaliyetleri ile ilgili bir bulguya ulaştınız mı? 9. KOZA İPEK medyası da bu soruşturmadan etkilenir mi?  10. 7 Milyar dolar ortadan kaybolduğu halde nasıl bu kadar uzun bir süre bu durum saklanabilmiş?