FATİH ÜLKÜ OCAKLARI UNUTULAN AHİLİK GELENEĞİNİ HATIRLATTI…

FATİH ÜLKÜ OCAKLARI UNUTULAN AHİLİK GELENEĞİNİ HATIRLATTI…
Haber Tarihi : 15 Eylül 2021 22:36:28
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

​Unutulmaya yüz tutan Ahilik geleneğinin yaşatılması adına yaptıkları çalışmalarla sık sık gündeme gelen Fatih Ülkü Ocakları, ilçelerinde esnaflara siftah paralarını ulaştırdı.

İlçe teşkilatı tarafından hazırlanan kutlama mesajı ve siftah paraları sabah erken saatlerde esnafların kapısına bırakıldı.

Fatih Ülkü Ocakları tarafından gerçekleştirilen etkinlikle alakalı Fatih Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Başkanı Halil COŞKUN  yaptığı açıklamada; “Ahilik, Ahi Evran Veli tarafından 1200’lü yıllarda o dönem Anadolu’ya göç eden Türkmenlere hem aş ve iş imkanı sağlamak hem de onları tekke ve zaviyelerde iyi bir Müslüman ve vasıflı bir meslek sahibi üretici insanlar haline getirmek için kuruldu. Fatih Ülkü Ocakları olarak  Ahilik Haftası’nın  bütün vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza  hayırlı olmasını diliyoruz “Siftah bizden, bereket Allah’tan” diyerek bu geleneği yaşatarak geçmişimize ve kültürel değerlerimize önem verdiklerini söyledi.

Fatih Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Başkanı Halil COŞKUN yaptığı açıklama sonrasında, Fatih İlçesinde bulunan esnaflara Fatih Ülkü Ocakları olarak içerisinde Ahilik Haftası kutlama mesajının bulunduğu siftah zarflarını dağıttı.