FBI akıllı cihazlarla dinliyor ve gözetliyor

FBI akıllı cihazlarla dinliyor ve gözetliyor
Haber Tarihi : 09 Kasım 2015 13:56:58
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

ABD’de yeni bir tartışma başladı. Tartışmayla, FBI’ın teknoloji devlerine cihazları kolay dinlenebilir yapması konusunda baskı yaptığı ortaya çıktı. ABD’li Senatör Ron Wyden, FBI gibi kuruluşların akıllı cihazları gözetlemesinin engellenmesi için ilk adımı attı.

Ürettikleri cihazları daha kolay gözetlenebilir yapmaları konusunda teknoloji devlerine baskı yaptığı iddia edilen FBI'ın bu isteği yeni bir teklifin kanunlaşması durumunda mümkün olmayacak.

Senatör Ron Wyden, FBI gibi kuruluşların teknoloji şirketlerine bu yönde baskı yapmasını engelleyecek bir kanunun çıkması için ilk adımı attı.

Bir kişinin özel hayatına ait tüm detayların akıllı telefonunda bulunabildiği günümüzde bu cihazların korunmasının anayasal hak olduğunun altını çizen Wyden, kanun teklifini ABD'lilerin gizliliğinin ve güvenliğinin korunması amacıyla hazırlandığını belirtti.

FBI Direktörü James Comey, Ekim ayında yaptığı bir konuşmada FBI'ın yeni nesil telefonları kıramadığı ve bu durumun kurumun istihbarat çalışması yapmasının önünde engel oluşturduğunu belirtmişti. Böylece ABD'nin tüm dünyayı izlediği iddiaları da yine kendi en yetkili ağızlarından itiraf edilmiş oldu. Bütün dünyayı dinlediği kesinleşen ABD'nin; kullanıcılarını daha kolay gözetleyebilecek akıllı cihazlar yapması konusunda teknoloji firmalarına yaptığı baskıdan sonra hiç kimsenin özel hayatının güvende olmadığı da ortaya çıktı.