Fedakâr öğretmen iş başında!

Fedakâr öğretmen iş başında!
Haber Tarihi : 19 Ekim 2015 11:02:05
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Muş'un Sırasöğütler köyünün fedakar öğretmeni Burcu Korkmalı, öğrencilerin kış mevsiminde sıcak bir ortamda eğitim görmesi için hummalı çalışma başlattı.

Muş'un Varto ilçesinde, Sırasöğütler Köyü İlköğretim Okulu'nda görev yapan öğretmen Burcu Korkmalı, bölgede çetin geçen kış öncesi okulun ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.

Öğrencilerin kış mevsiminde rahat bir ortamda eğitim görmesi için hummalı çalışma başlatan Korkmalı, cam silip, boya yaparak, yakacak için odun hazırladı.

Korkmalı, AA muhabirine, 15 yaşına kadar köy hayatı yaşadığını anlatarak, her öğretmenin görevinde ilk dört yılını köyde geçirmesi gerektiğini söyledi.

Köy hayatının öğretmene büyük tecrübe kattığını kaydeden Korkmalı, öğretmenin bu süre içinde öğrencilerle birlikte yetiştiğini ifade etti.

Köyde göreve geçen yıl başladığını anlatan Korkmalı, şöyle konuştu:

"Bu süreçte yaşadıklarımdan birçok tecrübe edindim. Bu yıl da geçen yıl kömürden dolayı kirlenen okulumuzu boyama kararı aldık. Önce sınıfımızı temizledik, camlarımızı sildik, boyamızı yaptık. Ardından kışa hazırlık yapmaya başladık. Geçen yıldan kalan odunumuzu kırdım. Yeni odun kömürümüz de gelecek. Öğrencilerimizle sobamızı kuracağız. Bu şekilde kış hazırlığına başladık. İnşallah çocuklarla beraber rahat bir kış geçireceğiz."