Fenerbahçe'de kritik puan kaybı

Fenerbahçe'de kritik puan kaybı
Haber Tarihi : 04 Nisan 2016 07:03:13
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de Osmanlıspor'la golsüz berabere kalarak şampiyonluk yarışında önemli kayıp yaşadı.

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Osmanlıspor arasındaki karşılaşma, golsüz berabere tamamlandı.

4. dakikada sağdan ceza alanına giren Alper Potuk'un ortasında ön direkte Van Persie'nin ayak koyduğu topu kaleci Ahmet Şahin çeldi. Savunma daha sonra topu uzaklaştırdı.

24. dakikada Volkan Şen'in sağdan ortasında ön direkte topla buluşan Alper Potuk'un vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

61. dakikada Fenerbahçe, Diego ile etkili geldi. Bu oyuncunun ceza alanı önünden yerden vuruşunda kaleci Ahmet Şahin'in kontrol edemediği topa, Van Persie istediği gibi vuramadı ve meşin yuvarlak auta çıktı. 

90. dakikada Osmanlıspor, önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Dzon'un sağ kanattan sert ortasında kaleci Volkan Demirel'in tokatladığı topu ceza alanı içinde önünde bulan Rusescu, Volkan'ın yerde kaldığı pozisyonda sert vurdu ancak meşin yuvarlak üstten auta gitti. 

Karşılaşma golsüz tamamlandı. Sahasında şampiyonluk yarışında çok önemli iki puan yitiren Fenerbahçe, puanını 60'a yükseltti. 27. hafta maçında Kasımpaşa ile karşılaşacak lider Beşiktaş'ın 63 puanı bulunuyor.

Taraftar ve futbolculardan teröre tepki

Bu arada, taraftarların tezahüratlarıyla teröre tepki gösterdiği karşılaşma öncesi futbolcular da Kulüpler Birliği Vakfının hazırladığı "Teröre Hayır" pankartıyla sahaya birlikte çıktı. Karşılaşmadan önce de şehitler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

"Kimin şampiyon olacağını hep birlikte göreceğiz"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, ligin henüz bitmediğini belirterek, "Sezon sonunda kimin şampiyon olacağını hep birlikte göreceğiz." dedi.

Mehmet Topal ve Volkan Şen'in saha içindeki üzüntüsünün sorulması üzerine Pereira, "Topal'ın veya Volkan Şen'in bugünkü reaksiyonlarını vermemeliyiz. Türk oyuncuların duygusal taraflarını anlıyorum. İkisini de çok iyi tanıyorum. Konya'da güçlü bir cevap vermeliyiz." diye konuştu.