FETÖ, tüm mahrem verilerimizi dünyaya servis etti

FETÖ, tüm mahrem verilerimizi dünyaya servis etti
Haber Tarihi : 18 Şubat 2016 04:18:17
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Ünlü hacker grubu Anonymous, önceki gün Türkiye vatandaşı herkesin kimlik, ikametgah ve diğer şahsi bilgilerini içeren 20 GB'lık bir dosyayı sosyal medya üzerinden paylaştı. Veriler incelendiğinde 2013 tarihli ve FETÖ’cülerin SGK’dan kopyaladığı bilgiler olduğu anlaşıldı.

Özel | Haber

ANONYMOUS DEĞİL FETÖ ELE GEÇİRDİ

Türkiye'nin kritik sinir uçlarına yerleşen terör örgütü FETÖ'nün 17/25 Aralık operasyonu öncesi ve sonrasında klonladığı kişisel verileri internet teröristi Anonymous'a vererek servis ettirdiği ortaya çıktı. Milletin ve devletin mahremlerini ele geçirerek şantaj ve tehdit olarak kullanan FETÖ elindeki Türkiye'ye ait tüm verileri, TBMM'de Kişisel Verilerin Korunması'na Dair Kanun'un görüşüldüğü sırada servis etti.

HER ŞEYİMİZ DÜNYA İSTİHBARATININ ELİNDE

FETÖ'nün Anonymous üzerinden yayınlandığı veriler sayesinde dünyadaki tüm istihbarat örgütleri, finans çevreleri ve diğer yapılar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkesin kimlik numarasından ikametgâhına, sağlık sorunlarından varlıklarına kadar her türlü bilgiye sahip oldu. İndirilen veriler, eklenmiş sorgulama yazılımı sayesinde her türlü analize tabi tutulabiliyor. FETÖ'nün bu son ihaneti mahremiyetimizi tümden yok etti.

MERNİS ASKIYA ALINIP DEĞİŞTİRİLMELİ

Türkiye'nin tüm kişisel verileri Anonymous adıyla sosyal medyada yayınlanmasa da, FETÖ'nün elinde olduğu bilinmekteydi. Verilerin FETÖ'de olduğu sürece tüm istihbarat örgütlerinin eline de geçmiş sayılmakta idi. Türkiye'nin bu sorunu aşmak için tek seçeneğin, TC kimlik numaralarını değiştirmekten geçtiği ileri sürülüyor. Yeni kimlikler, yeniden kurgulanmış yepyeni bir kodlama sistemi ile verilmeli. Bunun için de MERNİS sistemi yeni baştan tasarlanmalı.

Kemal Özer'in "FETÖ her şeyimizi çaldı ve servis etti, peki şimdi ne olacak?" başlıklı yazısını okumak için tıklayın.

Mahir Yüksel'in "Bu verileri Anonymous'a kim nedne verdi?" başlıklı yazısını okumak için tıklayınız.