Filistin'den UNRWA'ya destek, Gazze'yi açlığa sürüklememesi için İsrail'e baskı çağrısı

Filistin'den UNRWA'ya destek, Gazze'yi açlığa sürüklememesi için İsrail'e baskı çağrısı
Haber Tarihi : 18 Nisan 2024 03:11:16
Son Güncelleme Tarihi : 18 Nisan 2024 12:42:23

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Birleşmiş Milletler'deki (BM) Temsilcisi Ziyad Ebu Amr, BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) destek sağlanması ve Gazze Şeridi'ne uyguladığı açlığı durdurması için İsrail'e baskı yapılması çağrısında bulundu.

AA

Filistin Kurtuluş Örgütü İcra Komitesi Üyesi ve Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı Ebu Amr, BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) UNRWA hakkında düzenlenen oturumda konuştu.

Ebu Amr, "UNRWA'ya maddi ve siyasi destekte bulunulması ve UNRWA çalışanlarını hedef almaması İsrail'e için baskı yapılması çağrısında bulunuyoruz." dedi.

Gazze Şeridi'ne işaret eden Ebu Amr, "Filistin halkını açlığa sürüklemeyi bırakması ve uluslararası yasalara saygı duyması için İsrail'e kesin bir şekilde baskı yapılmalı." şeklinde konuştu.

Ebu Amr, "İsrail'in, Filistinli mültecilere hizmet etmedeki rolünü zayıflatmak amacıyla UNRWA'ya karşı karalama kampanyaları yürüttüğünü" ifade etti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın BM'deki Temsilcisi Ebu Amr, "Filistinli mültecilere hizmet sağlamada UNRWA'nın bir alternatifi yok." diye konuştu.

Ebu Amr, UNRWA'nın "uluslararası gözetim ile Filistin halkına hizmet sağlamayı birleştiren tek uluslararası kuruluş" olduğunu vurguladı.