Fransa Suriye gibi olur

Fransa Suriye gibi olur
Haber Tarihi : 14 Kasım 2015 08:48:31
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Esad Fransa'da 140 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili 'Fransa, Suriye'nin beş yıldır yaşadığı terörü dün akşam yaşadı' ifadesini kullandı. Açıklama, 'Bizi desteklemezseniz Fransa Suriye gibi olur' mesajını içeren bir tehdit olduğu şeklinde değerlendirildi.

Beşşar Esad, Fransa'nın terör gecesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Esad, Fransa'dan, aralarında eski ulaştırma bakanı Thierry Mariani'nin de aralarında bulunduğu dört kişilik bir heyeti kabul etti.

FRANSA SURİYE'YE DÖNEBİLİR

Europe 1'den Xavier Yvon'un haberine göre; 140 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili"Fransa, Suriye'nin beş yıldır yaşadığı terörü dün akşam yaşadı" ifadesini kullandı. Açıklama bazı uzmanlar tarafından 'Bizi desteklemezseniz Fransa Suriye gibi olur' mesajını içeren bir tehdit olduğu şeklinde değerlendirildi.

HOLLANDE: ESAD GİTMELİ

Esad'ın açıklamasındaki tehdidin ana nedeni olarak Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'nin, 'Suriye'deki sorunun Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın iktidardan uzaklaştırılmasıyla çözülebileceğini' söylemesi olduğu belirtildi.

Birleşmiş Milletler (BM) 70. Dönem Genel Kurul Genel Görüşmeleri çerçevesinde üye ülke liderlerine hitap eden Hollande, Fransa'nın Suriye'deki savaşı sona erdirmek için küresel çaba göstererek sorumluluk üstleneceğini belirtti.Sputnik'te yer alan habere göre, Hollande, Suriye'de çatışmanın, Esad'ın iktidardan uzaklaştırılmasıyla sona erebileceğini ifade ederek, "Esad sorunun kökeni, çözümün parçası olamaz… Esad gitmeli" ifadesini kullandı.

'BATI'NIN YAPTIKLARI YETERSİZ'

Suriye'deki katliamlarla ilgili sadece IŞİD'i suçlamanın, bu örgütün oluşmasına zemin hazırlayan rejime mazeret yarattığını söyleyen Hollande, komşu ülkelere sığınan milyonların ve Avrupa 'ya gitmek isteyen sığınmacıların sadece savaştan değil, "Esad rejiminden de kaçtığını" vurguladı. Batı ülkelerini de eleştiren Hollande, mevcut sığınmacı krizine karşı Batı'nın yaptıklarının çok yetersiz olduğunun altını çizdi.

11 EYLÜL'DEN BU YANA EN KANLI SALDIRI

Dünyayı şoke eden eylem, 11 Eylül'den bu yana bir Batı başkentini vuran en kanlı saldırı olarak tarihe geçti. Fransa, ABD ve Türkiye'nin IŞİD'e karşı askeri operasyonları artırmaya hazırlandığı yönünde haberlerin yayınlandığı, G-20 zirvesi arifesinde gerçekleşen son yılların bu en büyük terör eylemi tüm dünyada kınandı.

 İLİŞKİLİ GELİŞMELER 

  • Fransa'da saldırı çok sayıda ölü ve yaralı var
  • Paris saldırısına tepkiler
  • Terör amacına ulaştı