Fransız avukat: İsrail'in savaş suçlarını kanıtlayan mükemmel belgeler!

Haber Tarihi : 16 Kasım 2023 23:57:09
Son Güncelleme Tarihi : 16 Kasım 2023 23:57:51

Fransız avukat Devers, İsrail'in savaş suçlarını kanıtlayan AA fotoğraflarını inceleyerek mükemmel belgeler değerlendirmesinde bulundu.

UCM'de Filistinli mağdurları savunan Fransız avukat Gilles Devers, Anadolu Ajansının (AA) İsrail'in savaş suçlarını kanıtlayan fotoğrafları için "mükemmel belgeler" değerlendirmesinde bulundu.

İsrail’in Gazze’de işlediği savaş suçları ve soykırıma karşı dünya genelinde 500 kişilik avukat ordusunu bir araya getirerek UCM’de Filistinli mağdurları temsil eden ünlü Fransız avukat Devers, yıllardır bu alanda çalışıyor. Lyon Üniversitesi Hukuk Fakültesinde ders veren ve akademik çalışmalar yapan Devers, “Hukuk, Etik ve İhtimam” dergisinin 10 yıldır editörlüğünü de yürütüyor. Devers, 30 yıldır sağlık ve sosyal alanlarda faaliyetler gerçekleştiriyor ve Fransa ve Filistin dahil farklı ülkelerde azınlıkları ve mağdurları savunuyor.

Devers, AA muhabirine, UCM'deki mevcut Filistin soruşturmasına İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ve soykırım suçu işlediğinin dahil edilmesi için yüzlerce avukatın imzasıyla sundukları şikayet dilekçesi ile AA foto muhabirlerinin İsrail ordusunun Gazze'de beyaz fosfor kullandığını kanıtlayan fotoğraflarını değerlendirdi.

AA