VF kat sol
VF kat sağ

Galatasaray - Astana maçında neler yaşandı?

Galatasaray - Astana maçında neler yaşandı?
Haber Tarihi : 09 Aralık 2015 10:09:17
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Astana ile 1-1 berabere kalan Galatasaray, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmeye hak kazandı.

İLK TEHLİKELİ ATAK ASTANA'DAN GELDİ

 Rakip Astana ise ilk 10 dakika sonra maça ortak oldu ve 15. dakikada karşılaşmadaki ilk ciddi pozisyonunu yakaladı. Roger Canas'ın uzun pasında topla buluşan Patrick Twumasi, ceza sahası dışından çektiği sert şut direkten döndü.

ASLAN ÇOK GOL KAÇIRDI

Bu pozisyonun şokunu çabuk atlatan temsilcimiz, Yasin Öztekin ve Burak Yılmaz ikilisiyle Astana kalesinde gol pozisyonları üretti. Karşılaşmanın 24. dakikasında ceza sahasına yapılan ortaya altıpas üzerinden çok sert bir vuruş yapan Yasin Öztekin'in şutu az farkla auta çıktı. Devrenin son dakikalarında doğru rakip kalede baskılarını artıran temsilcimiz 42. dakikada Yasin ile bir kez daha gole çok yaklaştı.

Podolski'nin uzun pasında topla buluşan Yasin Öztekin, ceza sahası dışından çektiği nefis şutu Nenad Elic aynı güzellikte kornere çeldi. Devrenin son dakikasında Galatasaray Burak Yılmaz ile gole çok yaklaştı. Yasin Öztekin'in şık topuk pasında topla buluşan Burak Yılmaz, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda çektiği şut kale direğine çarpıp auta çıktı. Temsilcimiz, yakaladığı fırsatları gole çevirmeyi başaramayınca ilk yarı 0-0 eşitlikle tamamlandı.

TWUMASİ ATTI SELÇUK ANINDA CEVAP VERDİ

Karşılaşmanın ikinci yarısına etkili başlayan temsilcimiz, 60. dakikada bu kez Sneijder ile gole çok yaklaştı. Olcan Adın'ın ceza sahasına yaptığı ortaya kafayla çok iyi vuran Wesley Sneijder'in şutunu kaleci kornere çeldi. Konuk ekip Astana 62. dakikada Patrick Twumasi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Bu gole temsilcimizin cevabı gecikmedi ve karşılaşmanın 64. dakikasında Selçık İnan harika bir golle maçta tekrar skor eşitliğini sağladı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında yakaladığı fırsatları gole çeviremeyen Galatasaray, sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE DEVAM EDECEK

Bu sonuçla C Grubunu 5 puanla 3. sırada tamamlayan Galatasaray, Avrupa Kupası macerasına UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.