Gece uçuşlu ambulans helikopterler geliyor

Gece uçuşlu ambulans helikopterler geliyor
Haber Tarihi : 22 Ekim 2015 12:05:16
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Gece uçuşlu ambulans helikopterlerimizi de bir hafta içerisinde sonuçlandırmayı hedefliyoruz' dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Dünya Gazeteciler Günü" dolayısıyla Ankara ve İstanbul'da görev yapan sağlık muhabirleriyle Bursa'da bir araya geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, artan grip vakaları ve grip aşılarıyla ilgili olarak, gribin virüslerin etken olduğu bir hafta 10 gün kadar süren, bünye direnciyle paralel seyreden bir viral enfeksiyon olduğunu hatırlattı. 

Grip aşısının kimlere uygulanması gerektiği konusunda bilgi veren Bakan Müezzinoğlu, "Özellikle 78 milyon ülke insanımız adına  'grip aşısı yaptırın' diye bir cümleyi Sağlık Bakanı olarak söylemiyorum. Sağlıklı bireylerin, yetişkin bireylerin hiç birine grip aşısını tavsiye etmiyoruz ama kronik hastalığı olan, immün sistemi zayıf olan, farklı kronik rahatsızlıkları dolayısıyla ilaç kullanan hastalarımız açısından hekimine danışarak grip aşısı yaptırmasında yarar vardır, tavsiye ederiz" diye konuştu.

"Gece uçuşlu ambulans helikopter"Acil hizmetlerde yaptıkları çalışmaları da anlatan Müezzinoğlu, Türkiye'nin dünyanın en ileri ülkeleriyle yarışır durumda olduğunu belirterek, "Şimdi artık gece uçuşlu ambulans helikopterlerimizi de bu bir hafta içerisinde sonuçlandırmayı hedefliyoruz. Gece uçuşlu ambulanslarımızın da Bursa ve Çanakkale'den ilk pilot uygulamasına başlayacağız. Sonra bir 6 ay sonra Türkiye geneline nasıl planlayacağız onu ilk 6 aylık gözlemden sonra değerlendireceğiz. nisan, mayıs aylarında" diye konuştu.