Genç MÜSİAD Başkanı Yunus Furkan Akbal: İş dünyasını yeni bir lige taşımaya hazırız

Genç MÜSİAD Başkanı Yunus Furkan Akbal: İş dünyasını yeni bir lige taşımaya hazırız
Haber Tarihi : 02 Şubat 2023 16:17:07
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 23 Şubat'ta gerçekleştirilecek UGİK'23 için MÜSİAD Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Genç MÜSİAD’ın iki yılda bir düzenlediği ve bu yıl 8’incisini gerçekleştireceği Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi 2023 (UGİK'23), “BAŞLANGICIN SONU” mottosuyla, 23 Şubat tarihinde Grand Cevahir Otel’de gerçekleşecek. Yeni bir başlangıcın kapısını aralayarak iş dünyasında tıkanan binlerce iş insanına ilham olmayı amaçlayan UGİK'23’ün kapsamı ve hedefleri düzenlenen basın toplantısında masaya yatırıldı. MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve Genç MÜSİAD Başkanı Yunus Furkan Akbal’ın zirve hakkında bilgi paylaşımında bulunduğu ve basın mensuplarının soruları yanıtladığı toplantıda, Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi’ne (UGİK) bugüne kadar 70’i aşkın ülkeden 5500 kişinin katıldığı ve bu sene kongreye 1500’den fazla genç iş insanının katılmasının hedeflendiği belirtildi. 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) bünyesinde, geleceğin iş dünyasının olgunlaşmasına yönelik öncü adımlar atan Genç MÜSİAD, faaliyetleriyle genç iş adamlarına yeni ilhamlar oluşturmayı sürdürüyor. Türkiye’de 57, yurt dışında 32 temsilciliğiyle ülke ekonomisine, sosyo-kültürel yapısına faydalı olabilme misyonuyla faaliyet gösteren Genç MÜSİAD, 23 Şubat tarihinde Grand Cevahir Otel’de gerçekleştireceği Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi 2023 (UGİK'23) ile genç iş insanlarına ve girişimcilere her zaman bir adım ileride olmanın yol haritasını sunarken; Türkiye’nin girişimcilikteki “mihenk taşı” olma rolünü üstleniyor. 

Genç MÜSİAD, 23 Şubat’ta gerçekleştirilecek UGİK'23 için MÜSİAD Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya kongreye ilişkin bilgi vermek üzere MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve Genç MÜSİAD Başkanı Yunus Furkan Akbal katıldı. Alanında isim yapmış yerli ve yabancı birçok iş insanı, bürokrat, akademi ve kamunun üst düzey temsilcisinin katılımıyla gerçekleşecek UGİK'23 öncesinde düzenlenen basın toplantısında zirvenin hedefleri, kapsamı hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. 

MÜSİAD GENEL BAŞKANI MAHMUT ASMALI: “UGİK’23’ÜN ÜLKEMİZ EKONOMİSİNE CİDDİ KATKILAR SUNMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, “Genç MÜSİAD; MÜSİAD bünyesinde iş insanı ruhuna sahip, gelişmeyi hedefleyen ve iş dünyasında bir üst lige çıkmayı amaçlayan gençlerin oluşturduğu bir çalışma platformu. Genç MÜSİAD, iş dünyasında birliği gerçekleştirmek düşüncesiyle 2002 yılında yola çıktı ve en önemli zenginliğimiz olan gençliğimize hizmet etmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Esasında MÜSİAD bir gençlik hareketi. Zira 33 sene önce inanmış gençler tarafından kurulan MÜSİAD için bugün de dün olduğu gibi genç iş insanlarının teşebbüs kabiliyetleri ve girişim cesaretleri en önemli konu” dedi. Asmalı, MÜSİAD’ın uluslararası arenada toplam 165 şube ve irtibat noktasına ulaştığını, 13 binin üzerindeki üyesi ve 60 bine yakın firmasıyla uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti.