VF kat sol
VF kat sağ

Genelkurmay hain planı bozdu

Genelkurmay hain planı bozdu
Haber Tarihi : 08 Eylül 2015 08:33:19
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Genelkurmay Dağlıca'daki şehit sayısını olay günü açıklamayıp, hain planı bozdu.

Terör örgütünün Dağlıca'daki saldırısı sonrasında yaşanılanların perde arkası aydınlandı. Edinilen bilgilere göre; Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde yola döşenen mayın, askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından patlatıldı. Yaşanan patlamanın ardından bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Bu sırada çıkan çatışma sebebiyle 16 Mehmetçik şehit düştü, 6'sı yaralandı. Türkiye gün boyu şehit sayısını merak etti. Özellikle sosyal medyada ve terör örgütüne yakın kaynaklarda abartılı rakamlar telafuz edildi. Önceki gece yazılı açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı, şehit ve yaralı sayısına yer vermedi; "Yola döşenen el yapımı patlayıcıların patlatılması ile 2 zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur. Yoğun hava harekatı kapsamında 2 adet F-16 ve 2 adet F-4 ile bölücü terör örgütüne ait toplam 23 hedef vurulmuştur. Hava şartlarına rağmen operasyona kararlılıkla devam edilmektedir" dedi. Kesin rakam dün saat 17:00'de açıklandı.

ÖZEL KUVVETLERİN A TİMİ ORADAOperasyona Türk Silahlı Kuvvetleri'nin özel birliklerinden olan Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timi de karadan destek verdi. Saldırı bilgisi Başkent'e ulaştıktan sonra Ankara'da yoğun bir görüşme trafiği yaşandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu telefonla bilgilendirdi. Ankara'dan Dağlıca'ya giden talimat, "Bu saldırıyı yapan teröristlerin hepsini yakalayacaksınız" şeklinde oldu. Dün de Davutoğlu gün boyu gelişmeleri Başbakanlık Konutu'nda takip etti. Org. Hulusi Akar, saat 16.30'da Çankaya Köşkü'ne çıkarak son durumu anlattı.

DÜNYADA DA BÖYLEHerkesin cevabını aradığı soru şuydu: "Kaç şehit var? Neden açıklanmıyor?.." Dağlıca'da süren operasyonlar sebebiyle ilk aşamada resmî rakama ulaşılmasını bekleyen Genelkurmay, daha sonra terör örgütünün topluma yönelik psikolojik harekatının önünü kesmek için sayıyı açıklamadı. Bu tavrı değerlendiren Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, "Dünyadaki bütün silahlı kuvvetleri bunu yapar. Net bir rakam, birebir takviyeye giden birimler ulaşmadığı müddetçe söylenmez. Herhangi bir gizleme, bir şeyin örtülmesi, örtbas edilmesi ile ilgili bir mevzu değildir. Saldırının gerçekleştirildiği saat yaklaşık 15:00 civarı. Yoğun sis ve yağmur var. O bölgeyi bilenler bilir. Vadi tabanına normalde yağmur yağarken, fazla sis olmaz ama o bölgede yağmurla beraber sis oturur. Yoğun sisten dolayı helikopterlerler bile gidemedi. Bölgeye yardım yaya olarak ya da araçla götürülmeye çalışıldı" şeklinde konuştu.

Türkiye