‘Gerekirse Bayırbucak’a da gideriz’

‘Gerekirse Bayırbucak’a da gideriz’
Haber Tarihi : 18 Aralık 2015 08:40:55
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Kıbrıs harekâtına katılan gazileri yeni söz buluşturdu. Kırk bir sene birbirlerini görmeyen kahraman gazilerin buluşmasında duygulu anlar yaşandı. Eski silah arkadaşları gerekirse yine cepheye gidebileceklerini söylediler.

SÜLEYMAN UĞUR / YENİSÖZ

Kıbrıs Barış Harekâtı'nda ilk çıkarmayı yapan Bolu Komando Tugayı gazileri, kırk bir sene sonra ilk defa bir araya geldi. Duygulu anların yaşandığı buluşmada, harp hatıralarını ve gündeme dair düşüncelerini paylaştılar.

‘Kıbrıs'a ezan okumaya gideceğim'

Buluşmaya katılan Kıbrıs gazisi Mehmet Erdoğmuş, “Ezandan rahatsız olan bir avukat, ezanı yasaklatmış. O topraklarda ezanların susmaması için arkadaşlarımız can verdi, benim ise hâlâ dizimde şarapnel parçaları var, bu nankörlüğü anlamakta güçlük çekiyorum. Pazar günü Kıbrıs'a gideceğim ve tepkimi göstermek için ezan okuyacağım” dedi.

‘Gezi zihniyetinden bu beklenirdi'

Erdoğmuş: Biz vatanımıza, bayrağımıza, ırkdaşlarımıza ve dini değerlerimize saldıran hainlere hadlerini bildirdik. Öldük te öldürdük te, sakat da kaldık ama şerefimizi çiğnetmedik; kimsenin değerlerimize dil uzatmasına, soydaşlarımıza zulmetmesine izin vermedik. Şimdi bakıyorum, bazı milletvekilleri, yabancı ülkelerin Tv kanallarında vatanımızı küçük düşürecek iftiralar atıyor, Türkiye'nin şerefine dil uzatıyor. Türkiye'yi dış devletlere şikayet ediyor. Gezi zihniyetinden bu beklenirdi, dedi.

‘Kıbrıs'ta ne işimiz vardıysa Musul'da aynı işimiz var'

Gazi Erdoğmuş, Türkiye'nin Musul'da ne işi var diyen siyasetçilere de cevap olarak, , “Kırk bir sene evvel Kıbrıs'ta ne işimiz vardıysa bu gün de soydaşlarımızın yanında o işimiz var” dedi.

 ‘Öncü birlik olarak bizi göndersinler'

 ‘Seferberlik ilan edilirse gider misiniz' sorusuna 61 yaşında olan kahraman gazilerimizin cevabı ders niteliğindeydi.

Asteğmen Mehmet Ünal Toker: ‘Bizi öncü birlik olarak Bayırbucak'a göndersinler, gençlerin bizlerden öğreneceği çok şey var' dedi.