'Gülen'in beklediği bir şey var'

'Gülen'in beklediği bir şey var'
Haber Tarihi : 08 Ekim 2015 09:38:49
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Eski Zaman yazarı Hüseyin Gülerce, Gülen'in Ekrem Dumanlı'yı görevden almasına dair açıklamalarda bulundu.

Yeni Söz | Özel Haber

Hüseyin Gülerce 'Paralel yapı'da yaşanan değişikliği kaleme aldığı yazısında şunları dedi:

ERDOĞAN'IN DURDURULMASI İÇİN HDP'Yİ DESTEKLEDİLER

"Zaman ve Gülen'deki değişimin, daha doğrusu savundukları davanın terk edildiğini anlatan büyük kırılma, 2014 yerel seçimlerinde CHP'nin desteklenmesi oldu. Kendilerine en büyük desteği vermiş AK Partili belediye başkanlarına karşı vefasızlık ötesi kalleşlik yaptılar.

10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Erdoğan'ın karşısında muhalefetin yanında açıktan yer aldılar. Ve kendilerini inkâr ederek son genel seçimlerde, Türkiye'nin her yerinde barajı aşması ve Erdoğan'ın durdurulması adına, HDP'ye oy verdiler. 8 Haziran'dan itibaren de CHP-MHP-HDP hükümeti kurulsun dediler. MHP sert çıkınca, “bari CHP-HDP kursun, MHP dışarıdan destek versin” diyecek kadar savruldular da savruldular...

E. Dumanlı evet, son dönemde şov yaptı, kendini çok öne çıkarttı, karambolden kahraman yapılmak istendi ama Zaman'daki değişim, Dumanlı'nın şahsıyla alakalı değil.  Zaman'ın asıl patronu, karar veren ismi Fethullah Gülen'dir. Zaman, cemaatin yayın organı olduğundan beri gazetenin sayfaları Gülen'in kontrolünden geçtikten sonra baskıya giriyor.

"GÜLEN'İN BEKLEDİĞİ BİR ŞEY VAR"

Dumanlı'yı görevden Gülen almıştır. Beni de görevden kendisi almıştı. Pensilvanya'dan gelen “istişare edildi” açıklaması, bu işin kılıfıdır. Hep öyle olur. Mesela CHP ve HDP'nin desteklenmesini Gülen kiminle istişare etmiştir? Merak ettiğim, Dumanlı değişikliğinin neyi amaçladığıdır. Sanki Gülen kendi lehine yeni bir dönemi düşlüyor ve hazırlığa Zaman'dan başlıyor.

Gülen bir şey bekliyor ama ne? Bir şeye güveniyor ama neye?

Zannediyorum, kilit 1 Kasım..."