VF kat sol
VF kat sağ

İstanbul'da sağanak su baskınlarına yol açtı

İstanbul'da sağanak su baskınlarına yol açtı
Haber Tarihi : 15 Ağustos 2022 15:22:03
Son Güncelleme Tarihi : 15 Ağustos 2022 17:13:54

İstanbul genelinde yağış hayatı olumsuz etkilerken, bazı cadde ve iş yerlerinde su baskınları oluştu, vatandaşlar araçlarında mahsur kaldı.

Kuvvetli yağış nedeniyle Fatih'teki tarihi Kapalıçarşı'nın bazı bölgelerini su bastı. İş yeri sahipleri kendi imkanlarıyla suyun dükkanlara girmesini engellemeye çalıştı.

Yoğun yağış nedeniyle oluşan su birikintisi, Eminönü'nden Sirkeci yönüne ulaşımı zaman zaman aksattı.

Fatih'teki Piyer Loti Caddesi'nde kilit taşları kuvvetli yağışın etkisiyle söküldü. Yola dağılan taşlar nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük yaşadı.

Eminönü bölgesinde rögar kapaklarından taşan yağmur suyu nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük yaşadı. Vatandaşlar ve turistler ıslanmamak için kapalı yerlerde bekledi.

Fatih Yenikapı'da alt geçitte yoğun su birikintisi oluştu. 2 aracın bölgede mahsur kalması üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yol ulaşıma kapanırken, itfaiye ekiplerinin çalışması sürüyor.

Sarıyer'de İstinye sahilinde denizin yükselmesi sonucu yol tamamen suyla kaplandı. Kağıthane Deresi'nin de yağış nedeniyle yükseldiği ve taşma noktasına geldiği görüldü.

Yağış, Avcılar, Esenyurt ve Beylikdüzü'nde de etkili oldu. Esenyurt'ta Beysan Sanayi Sitesi girişinde su birikmesi nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük yaşadı. Haramidere metrobüs durağı üst geçidinde bir kişi merdivenden kayarak düştü.

Gaziosmanpaşa Küçükköy'de bir otomobil, Avcılar Cihangir Mahallesi'nde İBB'ye ait bir pikap, yolda yağış nedeniyle oluşan çöküntüye düştü.

- Devrilen duvarın altında kalan kişi için kurtarma çalışması başlatıldı

Anadolu Yakası'nda Beykoz'da Körfez Caddesi'ndeki bir restorana ait duvar, yağışın etkisiyle çöktü. Olayda bir restoran çalışanı duvarın altında kaldı. Bölgeye AFAD, sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Çalışanın kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

Beykoz'da bir alışveriş merkezinin çatısının bir bölümü yağış nedeniyle çöktü. Olayda yaralanan olmazken itfaiye ve belediye ekipleri, bölgedeki çalışmalarının ardından olay yerinden ayrıldı. Çevrede güvenlik önlemi alındı.

Maltepe'de Altayçeşme Mahallesi Begonya Sokak'ta oluşan su birikintisinde 2 araç mahsur kaldı. Bölgeye itfaiye ekipleri sevk edilirken, araç içerisindekiler kendi imkanlarıyla kurtuldu. Yağışın etkisiyle bölgedeki bazı iş yerlerini de su bastı.

Şile yolunda dere taşması nedeniyle bir süre ulaşıma kapalı kalan yol yeniden açıldı. İBB ekipleri bölgede yolu temizlemek üzere çalışmalara başladı. Beykoz'da dere taşması sonucu Küçüksu Mahallesi'nde su baskınları yaşandı. Bazı bölgelerde çöp konteynerlerinin suların önünde sürüklendiği görüldü.

Pendik'te Dumlupınar Mahallesi'nde bir binanın çatısında iddiaya göre yıldırım çarpması sonucu yangın çıktı.

- Bazı İETT otobüslerini su bastı

Bu arada, İçinde yolcuların bulunduğu bazı İETT otobüslerini seyir halindeyken su bastığı görüldü.

Otobüsün içine bir anda dolan sulardan kaçmak isteyen vatandaşlar, koltukların üzerine çıkmak zorunda kaldı.

Levent'te Metro İstanbul'da su baskını yaşanırken, yolcular metro istasyonlarında zor anlar yaşadı.

Zincirlikuyu'da metroya giden Zorlu Center yaya alt geçidinde oluşan yoğun su birikintileri nedeniyle vatandaşlar yürümekte zorlandı.

Mecidiyeköy'de sağanağın başlamasıyla yolcular metrobüs, metro ve otobüs duraklarına sığındı.

Öte yandan, tramvay seferleri sadece Kabataş-Karaköy ve Bağcılar-Sirkeci istasyonları arasında yapılabiliyor.