Hande bombası elimizde patladı

Hande bombası elimizde patladı
Haber Tarihi : 26 Şubat 2017 07:06:20
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Karargah mı, yoksa Hürriyet’in sahibi Almanlar ve içimizdeki Almancılar mı rahatsız?

15 Tammuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile canlı yayında bağlantı kurarak işgal girişiminin seyrini değiştiren konuşmayı millete ulaştıran Hande Fırat, “özüne döndü” dedirten bir habere imza attı. Genelkurmay'dan ismi bile belli olmayan bir ‘kayanakla' konuşan Fırat, TSK'nın başörtüsü özgürlüğünden rahatsız olduğunu iddia etti. Böylece Türkiye ile birlikte darbesevicilerin de değiştiğini düşünen Türkiye, Hürriyet'in, onun sahibi Almanların ve tasmalarını tuttuğu uşakların asla değişmeyeceğini gördü.

Türkiye değişir, sistem değişir, devir değişir ancak her devrin darbecileri ve işgal heveslileri değişmez. Türkiye dün memleketin en büyük darbe aracı Hürriyet'teki haberle bu gerçeği bir kez daha hatırladı. Üstelik hançer yine sırtımızdan saplandı.

15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı canlı yayına alarak tarihi konuşmasını yayınlayan ve o geceden sonra milletin gönlünde “her şeye rağmen” ayrı bir yer edinen Hürriyet ve CNN Türk çalışanı Hande Fırat, bir kesimin hiçbir zaman milletten yana tavır alamayacağını, alsa bile orada uzun süre kalamayacağını gösterdi.

hurriyet 1

“Genç  Subaylar Rahatsız” manşetini hatırlattı

Genlerinde darbecilik olan Hürriyet'in dün manşete taşıdığı habere imza atan Fırat, 28 Şubat manşetleri ve 2003 Mayısında AK Parti'yi kapatmak için atılan “Genç Subaylar Tedirgin” manşetlerinden sonra en az onlar kadar darbe heveslisi bir rezillikle tarihe geçti.

Hürriyet'in birinci sayfa manşetinde “7 eleştiriye 7 yanıt” başlığını kullanan Fırat'ın asıl derdi ise, haberin verildiği iç sayfadaki başlıkta kendini gösterdi. Fırat ve onun sahipleri “Karargâh rahatsız” başlığıyla son yıllardaki en büyük ihanet manşetine imza attı.

Hürriyet'in kullandığı fotoğraf da ‘mesaj' dolu

Haberin kaynağı her zamanki gibi “Üst düzey askeri yetkililer”. Yani isim ya da cisim yok. Ama birinci sayfada dev gibi kullanılan Hulusi Akar fotoğrafıyla , bütün açıklamaların Akar tarafından yapıldığı veya onaylandığı izlenimi veriliyor. İşin daha da skandal tarafı, çok özel seçildiği belli olan Akar fotoğrafınıda Akar'ın işaret parmağıyla “TSK'nın başörtüsünün serbest bırakılmasından askerlerin rahatsız olduğu” bölümü göstermesi.

İşte Fırat'ın darbe sever bir dille ve neye hizmet ettiği belli olan haberindeki “TSK'nın rahatsız olduğu” konular ve başörtüsüyle ilgili skandal ifadeler:

hurriyet2

1-) SİLAHLI KUVVETLER'DE BAŞÖRTÜSÜ KARARI

Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı düzenlemeyle kadın subay ve astsubayların başörtüsü takmalarına ilişkin yasağı kaldırdı. Bu düzenlemenin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) bilgisi dahilinde yapılıp yapılmadığı merak ediliyor. Edinilen bilgiye göre, bu karar alınırken Karargâh'ın görüşü alınmadı. Askeri kaynaklar da “Yapılan düzenlemede Genelkurmay Başkanlığı'nın dahli olmadığını” teyit etti.

2-) AKİT'E BAŞSAĞLIĞI TELEFONU AÇILMASI

3-) CUMHURBAŞKANI İLE YAPILAN ZİYARETLER

4-) ‘ABD'Lİ GENERALİN AYAĞINA GİTTİ'

5-) ‘ÇUVALCI KOMUTAN'IN MADALYA TAKMASI

6-) KARDAK'A GEZİ KARARLILIK MESAJI

7-) DARBECİ DİŞLİ İLE ORTAK VİLLA İDDİASI